Drepturi privind protectia datelor la nivel european

Scoala de Cosmetica si Machiaj “Beauty One” si clinica dr. Manuela Ravescu au tratat, trateaza si vor trata cu mare seriozitate protectia datelor, securitatea si conformarea cu legislatia privind protectia datelor cu caracter personal si a vietii private.

De aceea, te informam asupra drepturilor tale cu privire la datele personale ce iti apartin.

Din 25 mai 2018 intra in vigoare un nou regulament al Uniunii Europene, Regulamentul privind protectia datelor la nivel european 679/2016, care sporeste nivelul de protectie al datelor cu caracter personal al rezidentilor UE.

Prelucrarea datelor cu caracter personal are ca scop, atat in sediile Scolii de Cosmetica si Machiaj “Beauty One” si al clinicii dr. Manuela Ravescu, precum si in site-urile proprietate, oferirea de traininguri specializate, in domeniul cosmeticii si machiajului, servicii dermatologice si estetice, eliberarea de facturi fiscale aferente servicilor achizitionate si/sau prestate in sediile noastre, trimiterea de informatii prin mail si prin sms, eliberarea de retete medicale, comunicare telefonica ori prin scris, colectarea de date ale cursantilor si pacientilor, datele vizitatorilor in paginile web, datele la inscrierea la newsletter, date obtinute in urma comenzilor de produse ori a completarii formularelor de contact din site-urile proprietare.

Site-urile noastre sunt urmatoarele: www.scoaladecosmetica.ro si www.drmanuelaravescu.ro si sunt criptate in vederea oferirii unui grad inalt de securitate a datelor personale.

In relatia cu tertii, ne asiguram intotdeauna ca instituim garantii adecvate pentru protejarea datelor dvs. pe baza unor clauze contractuale intre noi si acestia.

 

Drepturi privind protectia datelor la nivel european

Datele cu caracter personal furnizate sunt necesare la inregistrarea si procesarea informatiilor referitoare la interesele dumneavoastra, istoricul si diagnosticul medical si cosmetic, precum si la plata serviciilor achizitionate. Refuzul dumneavoasta poate determina imposibilitatea referirii medicale a tratamentului pe care doriti sa il efectuati, implicit anularea programarii sau participarii la cursuri si se poate duce pana la refuzul efectuarii actului medical sau cosmetic, precum si la imposibilitatea eliberarii unei dovezi de plata.

Daca v-ati exprimat acordul pentru ca datele privind starea dumneavoastra de sanatate sa fie comunicate altor persoane  (ex. rude apropiate), operatorul va comunica aceste date potrivit cu instructiunile dumneavoastra.

In vederea colectarii si procesarii datelor solicitate in scopul mentionat mai sus, este necesar consimtamantul dumneavoastra expres privind prelucrarea datelor cu caracter personal, precum si consimtamantul informat la care dumneavoastra sunteti parte.

Datele personale vor fi pastrate cat timp este necesar pentru indeplinirea scopului mentionat mai sus sau in exercitarea unui interes public, intr-o perioada de timp prevazuta de dispozitiile legale si in conformitate cu prevederile regulamentului GDPR.

Va sunt conferite oricare dintre urmatoarele drepturi in baza conditiilor specificate de GDPR (Regulamentul privind protectia datelor la nivel european 679/2016), si anume:

  • dreptul de acces la datele personale;
  • dreptul de a solicita rectificarea sau actualizarea atunci cand datele sunt inexacte sau incomplete;
  • dreptul de a solicita stergerea datelor in anumite circumstante (de ex. cand datele personale nu mai sunt necesare in raport cu scopul mentionat mai sus);
  • dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii in anumite circumstante (de ex. atunci cand dumneavoastra contestati exactitatea datelor – pentru perioada ce ne-ar permite verificarea exactitatii acelor date);
  • dreptul de a depune o plangere la noi si/sau la autoritatea competenta privind protectia datelor;
  • dreptul de a va opune prelucrarii;
  • dreptul de a va retrage consimtamantul, in orice moment, pentru prelucrarea datelor personale, la care ati consimtit anterior;
  • dreptul la portabilitatea datelor, in sensul transferului datelor personale catre un alt operator de date personale desemnat de dumneavoastra;
  • dreptul de a fi notificat de catre operator in caz de incalcari privind securitatea datelor;
  • dreptul de a va anunta in timp real daca vom face vreun transfer al datelor personale intr-o tara din Uniunea Europeana sau din afara Zonei Economice Europene.

sursa: www.smartitgroup.co.uk; ethostec.net