Cariera in cosmetica: pasi spre succes. Cum te asiguri ca esti pe drumul cel bun.

cariera in cosmetica

Ai decis ca vrei sa urmezi o cariera in cosmetica, dar nu stii ce ai de facut si ce sa alegi din ofertele educationale de pe piata? Exista cateva etape esentiale pe care trebuie sa le parcurgi pentru a deveni cea mai buna si pentru a oferi servicii de calitate clientelor tale. Daniela Blenovici, trainer Scoala de Cosmetica Dr. Manuela Ravescu, raspunde celor mai frecvente intrebari.

Educatie inainte de toate

Educatia sta la baza oricarei meserii. Cu cat esti mai bine pregatita, cu atat vei gasi mai usor solutii pentru clientele tale. Doar asa vei fi gata pentru o cariera in cosmetica. Alege o scoala de cosmetica de renume, cu programa complexa, in care sa inveti atat tehnicile de baza, clasice, cat si tehnicile moderne. Este indicat sa alegi un curs complet, chiar daca durata cursului ti se pare mai mare.

curs complet cosmetica

Este mai usor sa investesti mai mult timp la inceput pentru a te pregati cat mai bine. Dupa ce ai inceput sa practici meseria, vei avea mai putin timp liber. Este foarte important sa urmezi un curs de calificare, cu o durata de cel putin 6 luni. In urma lui, ti se va elibera un certificat de calificare, nu de absolvire. Diferenta dintre cele doua este foarte mare. Certificatul de calificare se elibereaza doar dupa absolvirea unui numar mai mare de ore de teorie si practica. Acesta este singurul care iti ofera statutul de cosmetician. In baza lui, te poti angaja legal, atat in tara, cat si in strainatate. Daca iti doresti sa lucrezi in alta tara, ai nevoie de cat mai multe ore absolvite pentru a-ti echivala mai usor studiile.

Fii activa

Daca ai ales cursul potrivit pentru tine, profita de timpul petrecut la curs. Fii activa, fii atenta la explicatiile trainerului si la felul in care exerseaza colegele tale. Poti invata si din tehnica, reusitele sau greselile lor. Pune cat mai multe intrebari! Formatorul de cosmetica este pregatit sa raspunda intrebarilor tale si este cea mai de incredere sursa.

Exerseaza cat mai mult

Iti poti forma tehnica proprie, poti capata mai multa incredere in tine si poti micsora timpul de lucru daca exersezi cat mai mult. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui sa alegi un curs cu o durata cat mai mare. Vei avea mai mult timp de practica sub supraveghere, pentru a ti se corecta tehnica. Este important sa exersezi foarte mult si in afara scolii. Tot ce inveti la scoala poti exersa acasa, pe mama, sot, prietene, vecine etc.

curs tratamente ten cosmetica

Angajeaza-te cat mai repede

Ideal este ca, dupa terminarea cursului de calificare in cosmetica, sa te angajezi pentru a pune in practica cat mai curand tot ce ai invatat. Asa ca poti incepe sa cauti un loc de munca si sa trimiti CV-uri inca de cand te apropii de finalul cursului. La interviu, vei fi rugata sa dai si o proba practica pentru ca angajatorul sa vada cum te descurci.

Daca ai ales un curs complet in care ai exersat mult, vei fi stapana pe tine si anagajatorul va fi impresionat de corectitudinea tehnicii. Foloseste-te de toate cunostintele acumulate la un curs ca sa demonstrezi ca tu esti cea mai buna si mai potrivita pentru job-ul respectiv.

Asa incepe o cariera in cosmetica!

Daniela Blenovici - curs cosmetica 3 luni
Daniela Blenovici – formator Scoala De Cosmetica dr. Manuela Ravescu

Iti reamintesc ca educatia sta la baza meseriei, dar educatia continua te va ajuta sa fii mereu cea mai buna pentru clientele tale. Odata angajata, trebuie sa iei in considerare ca lucrezi intr-un domeniu competitiv.

Trebuie sa le reamintesti mereu clientelor de ce esti mai buna decat celelalte cosmeticiene si trebuie sa fii la curent cu toate descoperirile si noutatile din domeniu. Asta inseamna ca va trebui sa iti faci mereu timp sa participi la cursuri de specializare, seminarii, traininguri. Trebuie sa citesti articole de specialitate, atat pentru a deveni mai buna la ceea ce faci, cat si pentru a invata tehnici si proceduri noi si pentru a le oferi clientelor tale si alte servicii.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest