Salariu de cosmeticiana: cum sa iti maresti castigurile

Curs Cosmetica (Medium)

Pasiune, satisfactie si castig. Daca ai cele trei coordonate, atunci ai ales meseria perfecta pentru tine. Pe langa un venit motivant, o cosmeticiana buna se bucura si de un mediu de lucru placut si satisfactii pe masura. Iti spunem la cat poate ajunge un salariu de cosmeticiana si ce trebuie sa faci pentru a-ti creste incasarile.

Cea mai mare satisfactie este multumirea clientului. Sigur ca asta nu te scuteste de grija castigului, asa cum se intampla in orice meserie.

Primii pasi ai unei cosmeticiene catre un castig bun

Este obligatoriu sa fii calificata in meseria de cosmetician. Calificarea o poti dobandi prin participarea la un curs acreditat. Imediat dupa absolvire, sau chiar din timpul cursului, e bine sa incepi sa iti cauti un loc de munca. Piata e plina de oferte.

O cosmeticiana incepatoare, proaspat absolventa, are 2 variante de salariu:

  • un salariu fix, cuprins intre 1500 – 2000 lei;
  • un salariu fix, cuprins intre 1000 – 1200 lei, plus un comision de 10-15% din incasarile realizate.

Cosmeticienele experimentate si cu un portofoliu stabil de clienti prefera sa lucreze doar pe baza de comision, fiind vorba despre 40% din incasarile realizate.

Cat are salariu o cosmeticiana buna

Daca esti la inceput de cariera, iti recomand sa alegi varianta de salarizare fixa. Odata cu cresterea experientei profesionale si a portofoliului de clienti, te poti indrepta catre varianta de comision 40%. Astfel, o cosmeticiana ajunge usor la un venit de aproximativ 1000 euro. Atentie, atunci cand alegi comisionul trebuie sa fii constienta ca salariul va depinde de numarul de cliente si de tarifele practicate.

Mai exact, trebuie sa tii cont ca, in acest domeniu, exista perioade cand numarul de cliente difera foarte mult de la o luna la alta. De exemplu, in perioada anterioara sarbatorilor, abia vei face fata solicitarilor, iar salariul poate creste chiar si cu 50%. La polul opus sunt lunile de vara, atunci cand clientele pleaca in concediu, deci si venitul va fi mai mic.

Cursurile de specializare aduc bani in plus

Important este si ce servicii vrei sa realizezi. Poti alege sa lucrezi nisat, adica sa realizezi doar anumite proceduri pentru care incasezi tarife mai mari. Acestea vin la pachet cu un timp mai lung de realizare si cu o responsabilitate mai mare. Exista saloane care ofera un singur tip de serviciu, gen remodelare corporala, estetica faciala sau epilare definitiva.

Recomandarea mea este sa te perfectionezi si sa te specializezi si pe proceduri sau servicii conexe cosmeticii. De exemplu, extensii de gene, machiaj profesional sau machiaj semipermanent. Cu cat o cosmeticiana ofera mai multe servicii, cu atat are un salariu mai bun. Exista cliente care merg lunar la salon pentru a beneficia de un tratament facial sau doar pentru a-si aplica extensii de gene, asa ca ar fi bine sa poti oferi servicii de calitate si celor din a doua categorie.

Care sunt cele mai frecventate cursuri de specializare ce va pot aduce un venit suplimentar?

  1. CURS MICRONEEDLING
  2. CURS PLASMA PEN
  3. CURS EPILARE DEFINITIVA
  4. CURS PEELING CHIMIC

Sigur, exista si situatia in care decizi sa iti deschizi propria afacere, asa cum au ales multe dintre elevele noastre.

Colaboreaza cu producatorii de cosmetice

O alta sursa de venit in cosmetica este revanzarea produselor profesionale. Cele mai bune rezultate se obtin cand exista o munca de echipa, intre cosmeticiana si clienta. Cosmeticiana ofera cele mai bune servicii si recomandari, iar clienta isi intretine tenul acasa, cu produse specifice acestuia. Pentru cosmeticiene, aceasta vanzare poate insemna un venit in plus intre 5 si 15% din vanzare.

Asadar, nu exista un salariu fix pentru o cosmeticiana. Exista foarte multe variabile, dar este cert ca, desi muncesti din greu pentru fiecare leu, la sfarsit de zi iti dai seama ca merita.

Daniela Blenovici

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp chat