09 sept.

Avantajele meseriei de cosmetician

Avantajele meseriei de cosmetician

Transformarea pasiunii in job

Meseria de cosmetician este un job perfect pentru orice femeie. Ai posibilitatea sa imbini pasiunea pentru frumos, creativitatea si simtul estetic, pentru a oferi femeilor de pretutindeni un ten mai sanatos si pentru a le ajuta sa-si recapete sau sa isi intretina frumusetea naturala.
Un job facut din pasiune, cu satisfactii zilnice, atat profesionale, cat si emotionale, te motiveaza sa te trezesti cu placere dimineata, cu chef de munca si cu bucuria ca in fiecare zi iti poti aduce aportul la fericirea unui om.

Relatia cu clientii

Meseria de cosmetician nu inseamna doar sa executi anumite proceduri, ci sa intalnesti oameni noi in fiecare zi, sa le intelegi preocuparile si asteptarile, sa le acorzi consultanta cu privire la ingrijirea de acasa si sa elaborezi scheme de tratament personalizate, in concordanta cu necesitatile fiecarui tip de ten.

Sunt necesare cunostinte solide in domeniul cosmeticii, deoarece niciun tratament nu va fi la fel, ci va fi o provocare pentru a obtine cele mai bune rezultate. Iar satisfactia cea mai mare vine la sfarsit, cand vezi multumirea in ochii clientei si realizezi ca i-ai schimbat viata si i-ai redat increderea in sine.

Mediul de lucru

Daca alegi sa lucrezi in acest domeniu, ai avantajul de a lucra intr-un mediu armonios, curat, cu produse profesionale de calitate, inconjurat(a) de profesionisti al caror scop este crearea sau mentinerea frumusetii naturale, autentice. Astfel, o sa poti crea o legatura emotionala cu clientele, daruindu-le bucurie si sustinandu-le in efortul lor zilnic de a se mentine frumoase.

Meseria, bratara de aur

Tinand cont ca femeile nu vor inceta sa-si ingrijeasca aspectul fizic si vor avea nevoie mereu de atingerea magica a cosmeticienei, aceasta meserie nu isi va pierde niciodata insemnatatea. Poti avea certitudinea ca vei gasi mereu un loc de munca, iar pe masura ce vei capata experienta, vei reusi fidelizarea clientilor si vei ajunge la o siguranta financiara.

Dezvoltarea profesionala

Pentru a fi o cosmeticiana de succes trebuie sa ai o pregatire temeinica la baza, si dorinta constanta de a te perfectiona. Pregatirea de baza se obtine prin participarea la un curs de calificare, cu o durata de 6 luni, in care se dobandesc notiuni teoretice cat mai complexe, pe care sa le pui in practica sub supravegherea unui trainer. Totusi, nu sunt suficiente doar acestea. Sunt necesare si notiuni din medicina, psihologie, marketing, domenii aflate intr-o continua evolutie, care te vor obliga sa fii la curent cu noile proceduri si cu inovatia din domeniu si sa participi la seminarii pentru a oferi cat mai multe servicii de calitate.
Daca te regasesti in acest articol si esti hotarat(a) sa faceti o schimbare in viata ta, te astept pentru a te conduce pe drumul spre o cariera de succes!

autor: Daniela Blenovici, trainer Scoala de Cosmetica si Machiaj Profesional Beauty One. Despre Daniela, poti citi mai multe AICI.