21 oct.

Singurul curs de cosmetica coordonat de un medic dermatolog

Singurul curs de cosmetica coordonat de un medic dermatolog

Cosmetica cu baze din dermatologie: este propunerea unica a Scolii de Cosmetica Dr. Manuela Ravescu. Aducem pe piata un concept esential intr-o cariera de succes: curs de cosmetica fundamentat pe cunostinte din dermatologie. Daca iti doresti un curs interactiv, eficient, recunoscut la nivel national si international, atunci acest curs conceput cu notiuni ale unui curs dermatologie cosmetica este exact ceea ce ai nevoie.

Pielea, cel mai mare organ al corpului uman

Pielea are un rol esential in imunitate, termoreglare, in sinteza vitaminei D, in senzatiile tactile. Este o bariera intre organism si mediul inconjurator. Pielea are si o importanta psiho-sociala, culoarea facand diferenta dintre fenotipurile rasiale. Nu trebuie sa neglijam nici rolul pielii in redarea unui aspect fizic placut, atat de important in zilele noastre. Atat dermatologii, cat si cosmeticienele au acelasi scop. Ei lucreaza pentru a ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii. Asadar, pentru a putea ingriji corect pielea, este necesar sa inveti notiuni de dermatologie in cadrul unui curs de cosmetica.

preturi curs cosmetica

Astfel, te pregatesti pentru diferitele situatii ce pot aparea in meseria de cosmetician. In primul rand, invatand si intelegand ce este si cum functioneaza acest organ in cadrul cursului de anatomia si fiziologia pielii. Este obligatoriu sa avem cunostintele necesare pentru a identifica tipul de ten. Doar in baza unui diagnostic corect vom putea realiza o schema de tratament. Astfel, vom alege produsele indicate tenului.

Notiuni esentiale ale unui curs eficient

Afectiunile pielii

Tratamentele de infrumusetare inseamna de multe ori tratarea diferitelor afectiuni ale pielii, precum acneea, dar si tratamente anti-age. Cunostintele din dermatologie ne ajuta sa identificam diferitele tipuri de acnee, pentru care exista indicatii si contraindicatii diferite. Identificam diferitele leziuni sau afectiuni ale pielii si diferentiem problemele ce isi pot gasi rezolvarea in salonul de cosmetica de cele carora doar medicul le poate gasi rezolvare. Este bine sa sesizam clienta atunci cand este timpul sa viziteze un medic dermatolog.

Curs HIFU Scoala de Cosmetica

Terapii anti-age

In tratamentele anti-age, trebuie sa intelegem etapele imbatranirii. Adica modificarile aparute la nivelul tegumentului o data cu trecerea anilor, pentru a identifica cat mai usor in ce etapa se afla clienta noastra. Astfel, refacem, prin tratamente cosmetice sau proceduri, deficitele pe care le are in acel moment. Daca intelegem aceste modificari, vom sti si cum sa le prevenim. Deci si cum sa amanam aparitia lor.

Tehnologie si aparatura de ultima generatie intr-un curs de dermatologie cosmetica

Informatiile din dermatologie, in cadrul unui curs de cosmetica, ne ajuta sa intelegem si principiile de functionare ale aparatelor. Prin urmare, stim modul in care actioneaza ele asupra pielii si ce efecte au. In plus, vom sti ce ingrediente active ii sunt necesare tenului in functie de tipul sau si de particularitatile sale, cum si pana in ce strat pot penetra ingredientele active. Pe scurt, cat de eficiente sunt produsele cosmetice folosite sau cum putem creste penetrabilitatea lor.

Cosmetica si notiuni de dermatologie intr-un singur curs

Este de mare folos sa avem informatii din dermatologie. Trebuie sa intelegem si limita dintre cosmetica si medicina si sa ne limitam la realizarea procedurilor de care suntem competente. Un parteneriat de succes este cel dintre o cosmeticiana si un medic dermatolog. Fiecare isi aduce aportul la obtinerea celor mai bune rezultate.

cele mai bune cursuri de cosmetica

Pe cat de usoara pare meseria de cosmetician, pe atat de diferita si complexa este pielea noastra. Un curs complet de cosmetica trebuie sa cuprinda notiuni de analiza tenului, intocmirea schemelor de tratament, chimia produsului, fizica, marketing, management, etica profesionala, dar mai ales notiuni de dermatologie si anatomia si fiziologia pielii. 

Cursul de cosmetica PREMIUM este realizat sub atenta coordonare a dr. Manuela Ravescu, medic dermatolog. Este singurul curs de cosmetica supravegheat si redactat de un medic dermatolog.

Etichete

2 thoughts on “Singurul curs de cosmetica coordonat de un medic dermatolog

  1. Buna ziua!

    Ma intereseaza detalii legate de pret si program de curs (deoarece lucrez si as vrea sa stiu daca imi permite timpul).
    De asemena, ati putea oferi detalii legate de modulele de curs? Sunt interesata de partea lagata de dermato-cosmetica, tratamente, etc. si mai putin de cea care presupune cosmetica clasica (epilare, pensare, etc.)

    Multumesc

Comments are closed.