Momentul potrivit sa participi la un curs de specializare in cosmetica: mai multe servicii, mai multe cliente

curs de specializare in cosmetica

Fie ca ai absolvit recent sau de cativa ani un curs de calificare in cosmetica, este important sa intelegi ca pregatirea ta, ca specialist, nu se incheie o data cu finalizarea acestuia. Periodic, trebuie sa verifici ce cursuri te pot ajuta sa te dezvolti ca expert in cosmetica.

Curs de specializare in cosmetica, doar cu pregatire de baza

Cursurile de specializare se adreseaza doar acelor care au o pregatire de baza. Concret, pot fi urmate doar de cele care au participat deja la un curs de initiere sau calificare in cosmetica. Atentie! Indiferent de cat de solida a fost aceasta pregatire de baza, trebuie sa fii constienta ca, in industria de beauty, lucrurile evolueaza constant. De aceea, pentru a ramane relevanta si importanta pentru clientii tai, este necesar sa evoluezi constant.

Motive ca sa participi la cursuri de specializare in cosmetica

In continuare, iti prezentam cateva motive care te-ar putea ajuta sa te hotarasti sa participi si tu la un curs de specializare in cosmetica. Iata cum te pot ajuta in profesia ta.

 • pentru a invata tehnici si servicii noi care nu se invata in cadrul cursului de calificare in cosmetica;
 • pentru a-ti completa cunostintele pe care le-ai dobandit la un curs de calificare incomplet;
 • pentru a-ti imbunatati tehnicile invatate in cursul de baza;
 • pentru a intelege si pentru a folosi corect tehnologiile din aparatura de ultima generatie;
 • pentru a deveni specialist intr-o nisa din cosmetica, ca de exemplu: tratamente faciale, epilat, design sprancene etc.

Momentul potrivit sa participi la cursuri de specializare in cosmetica

Daca te intrebi cand este momentul potrivit sa participi la un curs de specializare in cosmetica, iata cateva recomandari:

Dupa absolvirea unui curs de cosmetica

Dupa absolvirea unui curs de cosmetica, poti urma unul de specializare. Si asta daca vrei sa poti oferi mai multe servicii, in afara de cele invatate la curs. Astfel, poti completa lista de servicii cu:

 • laminare gene si sprancene;
 • microneedling;
 • HIFU;
 • machiaj;
 • machiaj semipermanent etc.

In cadrul Scolii de Cosmetica Dr. Manuela Ravescu, poti urma oricare dintre cursurile enumerate mai sus si nu numai. Vezi aici cursurile care incep in viitorul apropiat – Cele mai noi cursuri – si inscrie-te chiar acum la cel care ti se potriveste cel mai bine. Pentru mai multe informatii, ne poti suna la 0729 063 213.

Cand esti deja expert

Un alt moment potrivit pentru a participa la un curs de specializate in cosmetica este si atunci cand ai deja cliente care au incredere in tine, ca expert, si sunt interesate de alte servicii pentru care nu te-ai pregatit. Urmand si un alt curs, poti sa le oferi, in cabinetul tau, si serviciile de care au nevoie.

De exemplu, daca pregatirea ta a presupus participarea la un curs de initiere in tratamente faciale si terapii de ten, dar clientele tale sunt interesate si de epilarea definitiva, acum este momentul sa te gandesti sa participi la un astfel de curs. In cadrul lui, poti invata atat tehnica de epilare cu ceara, cat si pe ce de epilare definitiva. Inscrie-te, aici, chiar acum, pentru a adauga un nou serviciu in portofoliul tau.

Cand vrei sa evoluezi, ca specialist

Daca ai absolvit cursul de calificare in urma cu ceva timp si ai lucrat in toata aceasta perioada, cu siguranta ai devenit deja foarte priceputa la serviciile oferite. Cu toate acestea, poate iti doresti mai mult pentru tine si clientele tale. In acest caz, a venit momentul sa participi la cursuri de specializare. In cadrul lor, inveti proceduri destinate profesionistilor avansati, cu experienta, cum ar fi:

 • peelingurile chimice;
 • utilizarea plasma pen-ului.

Dr. Manuela Ravescu, medic dermatolog, vorbeste, in videoul de mai jos, despre beneficiile cursului de plasma pen. Iata cum iti poti ajuta si tu clientele, cu ajutorul lui si citeste mai multe in Curs Plasma Pen.

De asemenea, in cadrul cursurilor, poti invata mai multe despre acnee sau celulita si cum le poti trata, diferit de metodele abordate de tine pana acum.

Mai multe despre proceduri si ce le poti oferi in plus clientelor tale, afla de pe canalul nostru de Youtube, pe care il poti accesa aici.

Cursuri periodice de specializare in cosmetica

Indiferent de cat de bine pregatita esti, nu uita ca in cosmetica, totul este intr-o continua schimbare si evolutie. Aparatura devine tot mai complexa si eficienta in tratarea problemelor tenului. Tehnologiile devin mai performante. Si asta pentru a oferi rezultate mai bune, cu un disconfort cat mai mic pentru client. Produsele se imbunatatesc. Sunt folosite ingrediente care sa intre mai usor in piele si sa fie mai eficiente. De asemenea, apar ingrediente noi, cu efecte benefice asupra pielii.

curs cosmetica 3 luni
Dr. Manuela Ravescu preda peelingul chimic

Participarea ta, in mod regulat, la cursuri de specializare in cosmetica te ajuta sa te diferentiezi de celelalte cosmeticiene. De asemenea, te ajuta sa ramai informata. Si asta pentru a raspunde corect tuturor intrebarilor clientelor tale si pentru a iti atinge obiectivul, respectiv tratamente eficiente cu rezultate vizibile.

Indiferent in ce moment te afli – daca ai obtinut recent sau in urma cu ceva timp calificarea de cosmeticiana, te asteptam la cursurile noastre. Poti vedea aici ce specializari iti oferim si cum te ajuta, concret, in meseria ta.

Articol realizat de Daniela Blenovici, formator cosmetica si cosmeticiana in cadrul Scolii de Cosmetica Dr. Manuela Ravescu

                                                                

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest