Curs de cosmetica fara liceu? Iata de ce acte ai nevoie pentru inscriere

curs epilare ceara unica (Medium)

Meseria de cosmetician este una frumoasa, cu multe satisfactii profesionale, daca ajungi sa o cunosti cum trebuie. Pentru a te califica in acest domeniu trebuie sa urmezi cursuri acreditate de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, cu teorie si practica. Pentru a face asta, trebuie sa indeplinesti cateva conditii. Destul de multe persoane ne intreaba daca se pot inscrie la un curs de cosmetica fara liceu. Formatorul Daniela Blenovici ne spune daca este posibil, dar si care sunt celelalte conditii de participare.

Curs de cosmetica fara liceu?

In functie de nivelul fiecarui curs, exista anumite conditii pe care trebuie sa le intruneasca participantii. Aceste conditii minime sunt impuse de Ministerul Educatiei. Astfel, participarea la un curs de calificare in cosmetica, dar si de machiaj profesional, nu este permisa celor care nu au finalizat invatamantul liceal. Asta indiferent daca se finalizeaza cu eliberare de certificat de calificare sau de absolvire.

Asadar, pentru inscriere va trebui sa dovedesti ca ai absolvit liceul. Poti prezenta o copie a certificatului de absolvire a liceului, o copie a diplomei de bacalaureat sau chiar o copie a diplomei de licenta, daca este cazul. Daca esti inscrisa la facultate si diploma de bacalaureat se afla la ei, ne poti prezenta o adeverinta eliberata de facultate.

Curs de cosmetica – dr. Manuela Ravescu

Conditii pentru inscrierea la cursul de cosmetica

Pe langa actul ce demonstreaza absolvirea invatamantului liceal, dosarul tau de inscriere trebuie sa cuprinda si:

  • copie dupa cartea de identitate;
  • copie dupa certificatul de nastere;
  • copie dupa certificatul de casatorie (daca este cazul) sau hotarare judecatoreasca, in cazul in care ti-ai schimbat numele prin casatorie;
  • adeverinta medicala eliberata de medicul de familie cu specificatia “apt(a) pentru cursul de cosmetica/machiaj”, care sa demonstreze ca nu ai boli contagioase.

Aceste acte se vor depune la scoala in momentul inscrierii la curs. Tot atunci vei completa si semna atat un contract de formare profesionala, cat si un acord de prelucrare a datelor personale, acestea fiind transmise catre Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Cursul de cosmetica PREMIUM – teorie

Asadar, exista o singura conditie importanta: trebuie sa stii ca nu exista curs de cosmetica fara liceu. Odata ce ai terminat cele 12 clase, te poti inscrie fara problema la curs, AICI. Te asteptam!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest