Estetica corporala, ultimul pas catre cariera in cosmetica

Curs Cosmetica Pemium

Dupa ce au absolvit estetica generala si terapii de ten, primele doua module ale cursului de cosmetica, elevele trec la estetica corporala. Este un modul destinat ingrijirii pielii de la nivelul corpului si afectiunilor ce pot aparea, precum celulita. Daniela Blenovici, formator al cursului de cosmetica Premium de la Scoala de Cosmetica si Machiaj Profesional Beauty One, ne spune care este programa acestui modul.

Teorie si practica in cadrul modulului de estetica corporala

Prima lectie a acestui modul este celulita. In cadrul acesteia, elevele pot intelege mai bine anatomia hipodermului si a grasimii de rezerva. Dar si care sunt factorii care favorizeaza aparitia celulitei, fiziopatologia celulitei, stadiile acesteia si, foarte important, sistemul limfatic.

Dupa intelegerea acestor notiuni, incepem sa discutam despre terapiile anticelulitice si cele destinate remodelarii corporale. Se invata atat terapiile realizate cu aparatura corporala, cat si cele realizate cu ajutorul produselor profesionale, precum impachetarile.

In cadrul modulului de estetica corporala, elevele invata si cum sa realizeze scheme de tratament personalizate, in functie de gradul celulitei. De asemenea, invata sa combine aparatura cu impachetarile, si despre cum sa alcatuiasca scheme complexe care sa asigure aparitia rezultatelor.

O alta problema cu care se confrunta femeile este aparitia vergeturilor. Cursantelor li se explica mecanismul de aparitie al acestora si solutiile disponibile in cabinetul de cosmetica. In modulul de estetica corporala, se preda si epilarea definitiva cu IPL si cu LASER dioda, o procedura din ce in ce mai solicitata in saloanele de infrumusetare. Toate acestea necesita o buna cunoastere a firelor de par si a fazelor de crestere, precum si a fototipurilor, a tehnicii de lucru si a contraindicatiilor. Astfel, evitam aparitia unor reactii adverse si asiguram disparitia firelor de par nedorite.

O cosmeticiana trebuie sa aiba si cunostinte de ingrijire corporala?

Da, din 2 motive principale:

  • cosmeticienele se ocupa de ingrijirea pielii, nu doar de ingrijirea fetei
  • exista o cerere foarte mare de servicii de ingrijire corporala si chiar saloane care sunt destinate exclusiv remodelarii corporale.

Asadar, o cosmeticiana care a dobandit notiuni de estetica corporala se poate angaja mai usor si poate oferi mai multe servicii.

Fiind un modul in care vorbim foarte mult despre aparatura, este foarte important sa intelegeti ca, oricat de performante ar fi aparatele, putem vedea rezultate doar daca le manevram corespunzator. Trebuie sa respectam timpul de actiune, numarul de sedinte recomandat si distanta dintre acestea. Toate aceste notiuni se dobandesc la curs. Remodelarea corporala nu se poate obtine doar la saloanele de cosmetica. Cursantele noastre invata si toate recomandarile pe care sa le urmeze clientele acasa.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest