03 mai

Microneedling, un must have in portofoliul unei cosmeticiene

Microneedling, un must have in portofoliul unei cosmeticiene

Procedurile cosmetice clasice nu mai sunt suficiente, intr-o epoca in care cautam tot mai mult tineretea vesnica. E nevoie de ajutor din partea noilor tehnologii, care au capacitate de adaptare si de upgradare de la an la an. Una dintre aceste proceduri este microneedling-ul sau skin needling, o terapie tot mai apreciata si folosita in lumea cosmeticii pentru ca induce sinteza de  colagen. Asadar, o cosmeticiana care se respecta si care doreste sa isi rasfete clientele cu cele mai eficiente tratamente, trebuie sa cunoasca si aceasta terapie.

Inainte de a investi, insa, in aceasta tehnologie, trebuie sa stii cu ce se diferentiaza de alte terapii anti-aging. Microneedlingul este o procedura ce foloseste micro-ace pentru penetrarea tegumentului, astfel incat lezarea controlata si minim invaziva a pielii provoaca puncte superficiale de sangerare ce declanseaza o cascada de vindecare. Practic, intr-o singura sedinta, asiguri cresterea tonusului si elasticitatii pielii, a sintezei de acid hialuronic, stimulezi rata de regenerare celulara si ajuti la formarea unor noi vase de sange. Astfel, efectele acestui tratament nu se compara cu ale niciunei alte terapii.

Indicatiile microneedling-ului sunt multiple. Investind in acest aparat, poti trata o arie larga de probleme ale pielii, precum: laxitate tegumentara, cicatrici post-acnee, vergeturi,
cearcane, melasma, caderea parului, alopecie androgenetica si alopecie areata pentru ca tratamentul poate fi folosit si la nivelul scalpului pentru a opri caderea parului si a stimula regenerarea foliculilor pilosi.

cigatrici post acnnee

Suna tentant, nu? Atentie, insa! Procedura in sine este destul de complicata si este nevoie de un training riguros pentru a putea fi realizata fara probleme. De aceea este bine sa inveti de la un specialist cu experienta in domeniu. Cursul din cadrul Scolii de Cosmetica este singurul din Romania sustinut de un medic dermatolog – dr. Manuela Ravescu. Ai astfel garantia ca vei invata care sunt traseele pe care trebuie sa le urmezi cu mesopen-ul, la ce adancime trebuie sa patrunzi cu acele in piele, in functie de pielea pacientei si de indicatii, precum si ce cocktail de fiole trebuie sa aplici.

Procedura se realizeaza, asa cum spuneam mai sus, cu ajutorul unui mesopen, pe care va trebui sa ti-l achizitionezi, pe piata fiind mai multe modele. Acesta are forma de stilou/creion, iar in varf are o piesa sterila si de unica folosinta care contine aceste ace, in numar de la 15 la 45. Vestea buna este ca daca urmezi cursul de specializare al Scolii de Cosmetica si Machiaj Beauty One ai un pret special. Detalii AICI.

Asadar, daca vrei sa fii la curent cu cele mai noi terapii, iar clientele tale sa te aprecieze pentru efortul de a le scapa de riduri si piele imbatranita, te asteptam la cursuri. Nu vei regreta!