SPF – INTRE SANATATEA PIELII SI BRONZUL PERFECT

Sun protection

O vacanta pe malul marii, asociata cu un bronz perfect, este imaginea ideala a fiecarei vacante de vara. Dar cand vine vorba despre alegerea unei lotiuni care sa ne protejeze sanatatea pielii in timpul expunerii la soare, oare cate dintre noi stiu sa aleaga produsul cu factor de protectie potrivit?

Factorul de protectie solara (SPF – Sun Protection Factor) inseamna capacitatea unui produs de a absorbi sau reflecta razele ultraviolete. Este exprimat in cifre de la 2 pana la 100, ce indica intervalul de timp in care ne putem expune la soare pana la ardere. Acest timp de expunere difera in functie de fototip, adica de culoarea pielii si reactia ei la soare, pielea deschisa avand tendinta de a se arde cu usurinta, iar pielea inchisa nu se arde aproape niciodata.

Radiatiile UV sunt raze cu o lungime de unda cuprinsa intre 100 si 400 nm si sunt de 3 tipuri: UV tip A, B si C. Atentia noastra se indreapta catre cele de tip A si B, cele de tip C fiind absorbite de stratul de ozon. Desi ne este recomandata expunerea la UV pentru bronzare si stimularea sintezei de vitamina D, radiatiile UV A si B, au efecte negative cronice asupra sanatatii pielii, ochilor si sistemului imunitar.

[shortcode_button module=”main” size=”big” title=”Mai multe” url=”http://www.drmanuelaravescu.com/spf-intre-sanatatea-pielii-si-bronzul-perfect.html”]

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest