Certificat de calificare in cosmetica: primul pas in cariera

certificat calificare profesionala scoala de cosmetica

Pentru a putea practica legal meseria de cosmetician dupa absolvirea cursurilor, trebuie sa ai un numar minimum de ore de scolarizare: teorie si practica, care iti va aduce un certificat de calificare in cosmetica. Potrivit legii, ai nevoie de 1080 de ore de scolarizare, dintre care 720 de ore de practica. Doar la finalul lor primesti CERTIFICATUL DE CALIFICARE PROFESIONALA, singurul act in baza caruia poti profesa legal.


Ce este certificatul de calificare profesionala in cosmetica

Inainte de a alege un curs – pe criterii mentionate si AICI, la care se adauga produsele oferite si echipa de traineri, renumele scolii si pretul – trebuie sa stii exact ce diploma primesti la finalul lui. Sunt foarte multe situatiile in care, dupa un modul fulger, derulat pe o durata extrem de mica, obtii doar un CERTIFICAT DE ABSOLVIRE ca cel de mai jos. Acesta nu iti ofera statutul de cosmetician!

certificat de absolvire scoala de cosmetica
Certificatul de calificare profesionala poate fi obtinut:

• DOAR la o scoala acreditata de Autoritatea Nationala pentru Calificari, aflata in subordinea Ministerului Educatiei Nationale
• DOAR dupa un curs de 6 luni
• DOAR dupa sustinerea unui examen cu o comisie ministeriala

Dupa eliberarea acestui certificat, el poate fi folosit oriunde in Romania si in tarile membre Uniunii Europene, conform legislatiei in vigoare.

Cat de mult conteaza renumele scolii

Calitatea scolii si renumele ei sunt o carte de vizita. Aceste aspecte sunt esentiale in alegerea scolii potrivite, dar si pentru a gasi usor un loc de munca dupa absolvire. Foste cursante iti pot marturisi experienta lor in scoala, angajatorii vor fi mai dispusi sa te primeasca, iar formatorii sunt mai experimentati la o scoala cu vechime.

Programul unui curs de cosmetica

Primul criteriu este programa, nu programul. Alege o scoala cu o programa completa, cu cat mai multe ore de teorie si de practica. In cele 6 luni de curs, trebuie sa asimilezi cat mai multe informatii. Un curs care dureaza putin ar trebui sa iti ridice, asadar, semne de intrebare. Daca nu din punct de vedere profesional, macar din punct de vedere legal.

Pretul unui curs de cosmetica premium

Cu cat ti se ofera mai mult, cu atat pretul va fi mai mare. Pretul ridicat trebuie justificat de complexitatea programei, calitatile si performantele echipei de traineri, produsele oferite si lucrul direct in timpul practicii. Este esential sa ti se ofere demonstratii si sa fii supravegheat direct de trainer. Pe scurt, alege scolile care fac cursuri de cosmetica in grupuri mici.

As spune ca un pret corect este undeva intre 800 si 1000 de euro. Daca un curs de cosmetica are un pret redus, de exemplu 500 – 1500 de lei, este clar ca avem o problema undeva.

Daniela Blenovici

Iata cateva dintre cele mai frecvente situatii:

Se face rabat la calitate. Toate “lucrurile” de calitate costa: informatiile, formatorii, spatiul, consumabilele, produsele profesionale si aparatele folosite.

• Nu ti se spune de la inceput ca pentru a profesa, vei mai avea nevoie de un curs de specializare. Deci, alti bani, alta distractie.

Astfel, odata ce intri intr-un astfel de proces si te inscri la un curs care ofera doar un CERTIFICAT DE ABSOLVIRE, vei fi nevoit(a) sa accepti sa mai faci un curs pentru a primi si CERTIFICATUL DE CALIFICARE PROFESIONALA.

Acesta este singurul document in baza caruia poti profesa legal:

certificat calificare profesionala scoala de cosmetica

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest