17 sept.

Cum alegi cel mai bun curs de cosmetica din Bucuresti – ce trebuie sa ai in vedere

Cum alegi cel mai bun curs de cosmetica din Bucuresti – ce trebuie sa ai in vedere

Esti pe punctul de a incepe cel mai bun curs de cosmetica din Bucuresti. Ai ales o meserie frumoasa, plina de satisfactii, care iti va permite sa te perfectionezi constant. Iti spun la ce trebuie sa fii atenta atunci cand alegi un curs de cosmetica, in Bucuresti sau in alt oras al tarii.

Prima lectie: calitatea informatiei si modul in care ti se ofera. Programa cursului de cosmetica este primul lucru pe care trebuie sa il analizezi. Alege un curs complet si complex, in care inveti totul despre piele. Sunt atat de multe situatii posibile si multe variabile care iti vor influenta activitatea.

Ce trebuie sa inveti la un curs de cosmetica din Bucuresti sau din alt oras

Tipurile de ten

La finalul unui curs de calificare responsabil si profesionist, vei stii sa identifici usor tenul clientei. Ii vei putea oferi solutii personalizate despre chimia produselor, ingredientele continute si actiunea lor asupra pielii. In plus, vei stii astfel cum sa le selectezi pentru un rezultat optim.

Scheme de tratament

Fiecare clienta este diferita cand vine vorba despre necesitatile terapeutice. In timpul unui curs de cosmetica premium, vei afla cu siguranta ca un tratament va da rezultate optime doar in momentul in care vei face cele mai bune combinatii. Asta inseamna o teorie solida si o practica constiincioasa, fara a face rabat de la orele necesare.

curs terapii ten cosmetica

Aparatura cosmetica: clasica si de ultima generatie

Este nevoie sa stii sa lucrezi pe o gama cat mai larga de aparate cosmetice. Se intampla in timpul orelor de practica, atunci cand trainerii cu experienta vor sta alaturi de tine. Iti vor explica, pas cu pas, tot ceea ce ai de facut. Modalitati de functionare, avantaje si asteptari, riscuri si limite, toate iti sunt explicate si mai ales aratate in timpul cursului de specializare in cosmetica.

Capacitatea unei scoli se masoara si in posibilitatea de a-ti pune la dispozitie orice aparat. Si nu ma refer aici doar la aspectul fizic, palpabil, al existentei aparatului. Capacitatea echipei de formare in cosmetica de a-ti arata cum functioneaza toate tehnicile disponibile acum pe piata este esentiala.

Informatii esentiale la un curs de cosmetica din Bucuresti sau din alt oras

La un curs de cosmetica responsabil, la finalul caruia primesti un certificat de calificare profesionala in cosmetica, acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), vei fi trecut deja prin informatiile din:

Cu cat scoala de cosmetica iti ofera cursuri complete si cuprinde mai multe lectii, cu atat ar trebui sa fii mai motivata sa o alegi. Te va pregati pentru mai multe situatii si nu va trebui sa mai participi la alte cursuri dupa absolvire. Ba mai mult, daca nu esti atenta la alegerea facuta, s-ar putea ca la finalul unui curs de cosmetica scurt si ieftin, sa primesti doar un certificat de absolvire, in baza careia nu vei putea sa profesezi legal!

Grupe mici, practica cat mai multa

Aud foarte des ,,practica este importanta”. Intr-adevar, experienta profesionala este importanta si iti aduce incredere si siguranta. Pana la a capata experienta, trebuie sa ai incredere in procesul normal de invatare. Partea teoretica are rolul ei foarte important, mai ales modul in care ti se livreaza informatia.

Daniela Blenovici, trainer
Daniela Blenovici

Daca primesti o carte sau un suport teoretic este foarte posibil sa le citesti superficial sau sa le ratacesti pe undeva. Vei intelege lucrurile doar din perspectiva ta, iar la practica s-ar putea sa nu iti fie foarte clar ce ai de facut. Orele de teorie trebuie sa fie interactive. Adica sa ti se explice termenii predati, sa se exemplifice cu poze, studii de caz, discutii, sa pleci cu lectia invatata in proportie de 60%.

Daniela Blenovici, trainer

Trainerul trebuie sa verifice daca ai inteles corect, sa faca demonstratie practica, pentru ca apoi tu sa poti face practica, sub supravegherea formatorilor, dupa fiecare lectie invatata. Alege o scoala de cosmetica cu traineri cu experienta, dar si cu un numar redus de cursanti, pentru ca toti sa poata practica si sa poata fi supravegheati.

Esti gata sa vii la cea mai buna scoala de cosmetica? Despre avantajele meseriei de cosmetician, afla mai multe din Avantajele meseriei de cosmetician: cum sa iti transformi pasiunea in job. Daca esti pasionata de frumos, atunci responsabilitatea meseriei de cosmeticiana va fi pentru tine o placere.

Etichete