Curs de cosmetica in pandemie: cum s-a schimbat domeniul si ce trebuie sa faci

Curs Cosmetica Pemium

Daca ar fi sa caracterizam intr-o fraza toata aceasta perioada, in general, si activitatea noastra, in particular, aceasta ar fi: dificil, dar realizabil. Si stim, satisfactia de a-ti atinge telul, in ciuda greutatilor, este cu atat mai mare. Capacitatea de adaptare este o caracteristica pe care trebuie sa ne-o dezvoltam cu totii pentru ca viata nu trebuie sa se opreasca. Sa faci un curs de cosmetica in pandemie poate fi o provocare. Dar noi ne-am organizat rapid si eficient, astfel incat sa fim toti in siguranta. Iata cum facem asta.

La Scoala de Cosmetica Dr. Manuela Ravescu, ne-am adaptat noilor conditii si restrictii fara a face compromisuri la calitatea pregatirii elevelor.

Intotdeauna ne-am mandrit cu calitatea ridicata a cursurilor de cosmetica si nici acum nu vom face rabat de la valorile care ne-au consacrat. Vrem sa depasim aceasta perioada cu bine, asigurand:

 • siguranta sanitara a elevelor;
 • siguranta sanitara a personalului scolii;
 • o pregatire cat mai buna a elevelor.

Masuri pentru curs de cosmetica in pandemie

Inca de la aparitia primelor cazuri de coronavirus la noi in tara, am luat masuri stricte pentru protejarea cursantelor si a noastra. De atunci, am adaugat constant etape in protocolul nostru si am luat masuri tot mai precise. Astfel, am ajuns la urmatoarele reguli:

 • covorase cu dezinfectant la intrare pentru incaltaminte;
 • dezinfectarea mainilor la intrarea in cladire:
 • obligativitatea purtarii mastii inclusiv in momentul intrarii in scoala;
 • masurarea temperaturii si chestionar de siguranta;
 • elevele se schimba total de hainele de exterior in echipament de lucru. Inainte foloseam halat si incaltaminte de interior, acum se schimba complet, iar hainele de exterior le depozitam intr-o incapere separata.
 • repetarea spalarii si dezinfectarii mainilor
 • orele de teorie se tin online, la scoala se fac doar orele de practica.

Astfel, am dorit sa micsoram riscul raspandirii virusului. Transpunerea cursurilor in online a fost o adevarata provocare si a necesitat multa munca. Toate explicatiile pe care noi le ofeream elevelor au trebuit cuprinse in noul format. Am adaugat scheme, ilustratii, poze si filmari, pentru o buna intelegere a teoriei. Realizam sesiuni separate de intrebari si raspunsuri, recapitulare si testari saptamanala.

Toate aceste organizari au dus la dublarea timpului necesar acoperirii tematice teoretice. In ceea ce priveste practica, am luat urmatoarele masuri:

 • Elevele sunt echipate, asa cum am spus mai sus, poarta masca si sunt impartite in 2 serii. Astfel, suntem sub 10 persoane in sala noastra de practica, foarte spatioasa, de altfel. Elevele lucreaza una pe alta, nu mai aduc modele din exterior, tot pentru reducerea riscului. In pauza, aerisim, iar dupa fiecare grupa dezinfectam riguros toate suprafetele si obiectele. Din nou, toate aceste organizari au dus la dublarea timpului petrecut cu elevele pentru acoperirea integrala a tematicii.
 • Intre serii, se realizeaza o dezinfectare suplimentara a incaperilor cu lampi UVC.
Curs cosmetica pandemie

Costul cursului de cosmetica

Dublarea timpului acordat cursurilor de cosmetica a fost insotita, bineinteles, de cresterea semnificativa a cheltuielilor materiale. Costul cursurilor pentru eleve a ramas, insa, acelasi.

Cum spuneam, greu, dar nu imposibil. Pentru ca noi vrem sa ne facem treaba si sa progresam cu orice eforturi. Daca noi putem, suntem convinse ca si actualele sau viitoarele noastre studente pot depasi orice dificultate si orice temeri. Cursul vietii trebuie sa ni-l stabilim noi si sa facem in viata profesia pe care ne-o dorim pentru ca aceasta va fi cel mai stabil pilon al existentei noastre.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest