Despre Retinol, micro-retinol si intinerirea pielii cu Pevonia Botanica

retinol

RETINOLUL, SUBSTANTA CARE FACE MINUNI PENTRU TEN! CAND SI CUM IL FOLOSIM?

Te-ai intrebat vreodata ce au in comun tratamentele anti-ageing si cele anti-acneice? Bineinteles ca nu! La o prima vedere par terapii total diferite, insa ele chiar au ceva in comun. O substanta minune, numita retinol, un aliat de nadejde in tratamentele dermato-cosmetice. Cum actioneaza ea si de ce este atat de laudata, ne explica dr. Manuela Ravescu, medic dermatolog si estetician.
Asadar, retinolul este o forma de vitamina A.

In produsele de uz medical, care sunt mai puternice, retinoizii cel mai frecvent intalniti sunt tretinoin, izotretinoin si alitretinoin. In produsele cosmetice se foloseste retinolul deoarece, spre deosebire de ceilalti retinoizi care pot fi foarte iritanti, are o actiune mai blanda si lipsita de efecte adverse.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

In tratarea tenului matur, retinolul este considerat ingredientul numarul unu, fiind un adevarat “arhitect” care coordoneaza procesul de regenerare. Aplicat local, acesta patrunde usor in piele datorita moleculei sale mici si naturii liposolubile. Prin absorbtie ajunge in profunzimea epidermului, unde stimuleaza diviziunea celulara, creste rata turn-over-ului celular si reinnoieste toate straturile epidermului. Rezultatul tuturor aceste efecte va fi un aspect mult mai tanar.
Prin intermediul unor receptori celulari de suprafata (receptori de acid retinoic RAR si receptori de retinoid RXR), retinolul influenteaza pozitiv ADN-ul nuclear si ARN-ul. El corecteaza defectele care apar inevitabil in exprimarea genelor, atat in urma expunerii la soare, cat si a varstei. Astfel, corecteaza functionarea haotica a celulelor si restructureaza tegumentul, ceea ce il face sa fie considerat un ingredient minune in anti-aging.
De asemenea, la nivelul dermului, retinolul stimuleaza productia de colagen si scade semnificativ activitatea matrixmetaloproteinazelor MMPs (enzime proteolitice care fragmenteaza proteinele din derm si care se activeaza sub actiunea soarelui si dupa varsta de 40 de ani). In plus, stimuleaza formarea de noi capilare sanguine in derm si are un puternic efect antioxidant. Toate aceste efecte vor duce la diminuarea ridurilor, imbunatatirea tonusului si a elasticitatii, precum si obtinerea unei texturi a pielii mai uniforme.

Unde se gaseste retinolul?

Retinolul se gaseste in surse naturale precum cele animale (ou, ficat, ulei de peste, carne de vita si pui, lactate) sau cele vegetale (spanac, cartofi dulci, broccoli si, in general, toate legumele si fructele colorate in rosu, portocaliu si galben).
Insa, mai simplu, specialistii au creat, special pentru noi, produse cu o cantitate exacta de retinol. In produsele Pevonia Botanica, retinolul este incorporat in niste microcapsule spongioase, numite tegosfere. Acestea sunt puternic hidrofile si cand atrag apa incep sa elibereze compusii activi. Aceasta furnizare de ingredienti incepe cand tegosferele “simt” PH-ul, temperatura si umiditatea caracteristica pielii.
Retinolul din aceste tegosfere este intr-o forma mai eficienta si cu biodisponibilitate mai mare, numita micro-retinol. Acesta este stabilizat cu vitamina C si vitamina E. Tegosferele elibereaza retinol timp de 24 de ore. Pe scurt, ne plac produsele de la Pevonia Botanica pentru ca ofera retinol stabil, care nu se oxideaza si patrunde mai bine in piele.

Lista cu componentele gamei micro-retinol de la Pevonia Botanica:

  • spuma de curatare micro-retinol
  • tonic micro-retinol
  • peeling micro-retinol (retinol 2%+acid lactic 15%+acid glicolic 15%) – destinat sa curete pielea in profunzime si sa-i creasca permeabilitatea pentru produsele ulterioare
  • ser micro-retinol
  • masca micro-retinol
  • crema de hidratare micro-retinol

Toate aceste produse sunt imbogatite cu acid hialuronic, vitamina E si C, aloe vera si unt de Shea.

Sa vedem acum, care sunt indicatiile tratamentului cu micro-retinol:

  • tenul afectat de expunerea de durata la soare – la acesti pacienti, retinolul va produce o remodelare dermica sanatoasa corectand modificarile aparute din cauza actiunii razelor UV;
  • tenul matur – pentru stimularea regenerarii si a inlaturarii semnelor clinice: riduri, tonus si elasticitate scazute, defecte de pigmentare
  • pielea devitalizata, deshidratata si uscata
  • diminuarea cicatricilor post-acnee
  • la persoane trecute de 30 de ani pentru prevenirea imbatranirii pielii

Tratamentul este contraindicate peersoanelor cu piele foarte sensibila, rozacee sau cu acnee activa.

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]

Atentie!

Tratamentul cu micro-retinol este indicat in sezonul rece, datorita peeling-ului chimic. In plus, trebuie evitata expunerea la soare deoarece retinolul se degradeaza si pot aparea si reactii de fotosensibilitate (e.g. eritem, iritatii). Asadar, trebuie folosita si o crema cu SPF.
Rezultatele tratamentului cu micro-retinol sunt diminuarea ridurilor, cresterea tonusului si a elasticitatii, imbunatatirea starii de hidratare, diminuarea petelor pigmentare, textura uniforma a pielii cu luminozitate crescuta.

Suna bine, nu?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest