Intre tutorialele de pe internet si un curs de make-up complet

sala-machiaj-scoala-cosmetica-beauty-one

Esti in cautarea unui job in lumea frumusetii, culorilor, a artei sau esti cosmeticiana si doresti sa iti extinzi paleta de servicii? Un curs de make-up profesional poate fi solutia. In zilele noastre, vedem o multitudine de tutoriale de make-up pe internet. Pare ca oricine poate deveni make-up artist in aceste conditii. Dar oare este atat de simplu sa realizezi un machiaj profesional? Este suficient sa invatam de pe internet sau trebuie sa participam la un curs de machiaj?

Raspunsul este aproape evident: doar la un curs de make-up profesional te poti specializa. Inveti aici cum sa realizezi diferite tipuri de machiaje, pe diferite tipuri de ten si cu produsele de make-up potrivite.

Iata motivele pentru care trebuie sa participi la un curs de machiaj complex:

Respect

Din respect pentru tine, daca iti doresti sa devii un profesionist, si din respect fata de clientele tale. Merita sa le oferi servicii de calitate, sa primeasca ce au cerut, sa fie placut surprinse si sa se simta confortabil purtand machiajul realizat de tine.

Incredere

Experienta profesionala o capeti in timp, dar increderea in tine trebuie sa o construiesti chiar din timpul cursului. Daca participi la un curs de make-up complex, unde primesti raspunsuri pentru toate intrebarile tale, vei fi pregatita. Pentru ce? Pentru toate situatiile carora va trebui sa le faci fata ca artist. In plus, vei avea increderea ca te vei descurca cu orice tip de clienta.

Informatia primita la un curs de make-up

Cu cat este mai complex cursul, cu atat vei acumula mai multe informatii si vei fi mai pregatita. Exista mai multe tipuri de machiaj de beauty ce pot fi realizate in salon sau la domiciliul clientei. Iar un curs de make-up complex le va cuprinde pe toate.

Formarea la un curs de make-up

Vei fi ajutata si indrumata sa faci alegeri corecte si vei fi corectata de un formator cu experienta. Cand inveti singura, este posibil sa nu gestionezi informatia corect si nu te va corecta nimeni.

Alegeri

Daca esti bine informata, vei face si cele mai bune alegeri. Vei alege tipul de machiaj potrivit clientei tale, evenimentului la care participa si personalitatii sale. De asemenea, este important sa alegi produsele potrivite tipului de ten al clientei, dupa ce ii faci o analiza corecta a tenului. Dar vei stii si ce investitii sa faci, ca doar exista o multitudine de produse de make-up, iar piata este intr-o continua dezvoltare. Dar sa fim serioase, nu iti poti cumpara chiar toate pensulele existente sau toate fardurile stralucitoare. Trebuie sa stii cum sa iti alcatuiesti un kit de make-up care sa contina toate instrumentele si produsele necesare. Astfel, vei putea sa realizezi toate tipurile de machiaj de beauty, pe orice tip de ten, dar fara sa fie nevoie sa iti faci credit de nevoi personale sau sa stai doar in magazinele de specialitate.

Simt estetic

Foarte important in realizarea machiajului, dar nu cel mai important, as spune eu. Rezultatul final al unui machiaj profesional este alcatuit 70% din reguli si teorii. Doar 30% este format din imaginatia si simtul estetic al make-up artistului. La un curs de make-up, vei invata teoria culorii, cum sa aplici corect culorile sau produsele, cum sa le combini, cum sa le asortezi sau cum sa evidentiezi anumite trasaturi, cum ar fi culoarea ochilor. Teorie, teorie, teorie! Da, machiajul pare foarte usor de realizat, dar si el are o parte de teorie destul de generoasa. Asa obtinem rezultatul dorit. Chiar daca este considerat o arta, sa nu uitam ca orice tip de arta trebuie sa respecte reguli.

Corectii invatate la un curs de make-up

Machiajul are scopul de a infrumuseta prin corectarea sau ascunderea unor mici imperfectiuni. De asemeea, accentueaza calitatile, iar toate elementele sunt corectate pentru a fi mai aproape de proportiile ideale. Aceste proportii nu ne sunt explicate prin tutorial si, oricum, nu ne spune nimeni ce ti se potriveste, in functie de tipologie. Este chiar gresit sa credem ca trebuie sa ne machiem la fel si riscam sa accentuam unele defecte, daca respectam pasii din tutoriale. Cele mai frecvente greseli sunt ca ne imaginam ca trebuie sa aplicam blushul la fel sau sa facem conturing aplicand straturi peste straturi peste straturi. Iar o persoana cu 10K de urmaritori nu este neaparat specialist, make-up artist sau o persoana de incredere.

Repere

Informatia trebuie selectata pentru ca nu este obligatoriu sa fie corecta. In zilele noastre, reperele de beauty sunt date de social media, de fotografiile si filmele pe care le vedem. Dar trebuie sa tinem cont, in primul rand, ca nu toate persoanele sunt surse de informatii corecte. Ele doar impartasesc experientele propri si nu inseamna ca ni se potrivesc si noua.

Daca participi la un curs de make-up complex, vei stii cum sa filtrezi informatia din aceste surse si doar sa te lasi inspirata. In al doilea rand, sa tinem cont de toate aplicatiile disponibile pentru corectarea pozelor sau filtrele de beauty care ne ajuta sa expunem totul intr-o lumina buna. Deci nu tot ce vedem pe internet este real, iar intr-o meserie de beauty e mai bine sa ne raportam la proportii ideale din anatomie, fizionomie, la sanatatea pielii.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest