Avantajele scolilor ce tin cursuri de cosmetica acreditate in Bucuresti

Curs cosmetica 6 luni

Meseria de cosmetician nu este simpla si pentru a fi un bun profesionist in domeniu trebuie sa te asiguri ca inveti de la cei mai buni specialisti. Dar acesta nu este singurul criteriu dupa care trebuie sa te ghidezi atunci cand alegi scoala de cosmetica. Pentru ca este o meserie cautata, pe piata au aparut foarte multe scoli care promit pregatirea in acest domeniu. Asadar, trebuie sa te asiguri, in primul rand, ca alegi sa mergi la cursuri de cosmetica acreditate in Bucuresti sau in alt oras.

Ce inseamna cursuri de cosmetica acreditate in Bucuresti?

Pentru a putea profesa legal, ai nevoie de un certificat de calificare in meseria de cosmetician. Acest lucru inseamna ca scoala la care mergi trebuie sa fie acreditata de Autoritatea Nationala pentru Calificari.

Astfel, la finalul cursului primesti un certificat emis de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Asta inseamna ca scoala a trecut printr-un proces de autorizare pentru organizarea cursurilor de formare profesionala. Lista firmelor autorizate este disponibila pe site-ul Registrului National al Furnizorilor de Formare Profesionala a Adultilor. Aici se poate observa si tipul programului pentru care se detine autorizatia.

Cursuri de cosmetica acreditate

Cursuri acreditate in Romania

Cursurile acreditate pot fi de initiere, perfectionare, specializare sau calificare, in functie de numarul de ore absolvite si de materie. In cazul acestor cursuri de cosmetica acreditate, numarul orelor variaza intre 60 si 1080 ore.

Atentie, pentru cursurile de initiere, perfectionare si specializare se elibereaza certificat de absolvire, iar pentru cele de calificare, certificat de calificare. Pentru a deveni cosmetician sau machior este necesar sa participi la un curs de calificare cu o durata de 1080 de ore. Cursurile de initiere, perfectionare sau specializare pot fi organizate pentru oricare competenta a acestor doua meserii, daca furnizorul detine o autorizatie in acest sens.

certificat calificare profesionala scoala de cosmetica

Avantajele unui curs de cosmetica acreditat

In primul rand, odata ce ai obtinut certificatul de calificare, te poti angaja legal in orice salon de cosmetica. Certificatul se elibereaza impreuna cu un supliment descriptiv pe care sunt mentionate toate competentele pe care le-ai dobandit prin participarea la curs. Cu cat numarul de ore este mai mare, cu atat poti dobandi mai multe competente. Astfel, poti realiza mai multe proceduri. Poti participa la alte cursuri de specializare destinate cosmeticienelor, poti beneficia de discounturi la furnizorii de produse sau aparatura. Ba chiar poti deschide o afacere in domeniu.

Practica cursuri de cosmetica acreditate

Daca in viitor iti doresti sa te angajezi in strainatate, o poti face foarte usor in tarile membre ale Uniunii Europene. In tarile care nu fac parte din Uniunea Europeana, echivalarea este destul de usoara. Cele 1080 de ore mentionate pe certificat sunt suficiente si constituie un avantaj. In plus, sunt apreciate si competentele dobandite.

Daca iei in calcul toate aceste aspecte inainte de a te inscrie la orice cursuri de cosmetica acreditate in Bucuresti, primii pasi catre o cariera de succes sunt deja facuti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest