Cursuri de dermato-cosmetica, atuu-ul cosmeticienelor de succes

peeling chimic Ravescu (Medium)

Pentru a deveni cosmeticiana este clar ca trebuie sa urmezi cursuri de calificare in aceasta meserie. Este singura modalitate de a profesa legal. Exista multe scoli si e tot mai greu sa decizi pe care sa o alegi. Diferenta intre o cosmeticiana foarte buna si una obisnuita este bagajul de cunostinte pe care il detine. Cu cat inveti si exersezi mai mult, cu atat esti mai buna. Iar daca scoala iti ofera cursuri de dermato-cosmetica, ai plecat de la inceput cu un as in maneca.

Ce inveti in cadrul acestor cursuri de dermato-cosmetica?

In primul rand, aceste cursuri sunt create de un medic dermatolog. Medicul face o analiza a notiunilor care pot fi de ajutor si cosmeticienelor in identificarea tratamentului si realizeaza cursul. Acesta trebuie sa contina notiuni ce tin de:

  • anatomia si fiziologia pielii; Tot in acest capitol intra si caracteristicile unghiilor, parului, glandelor sebacee si sudoripare.
  • tipuri de ten si caracteristicile lor;
  • factori implicati in aparitia unor afectiuni si fiziopatologia acestora; Vorbim aici despre acnee, defecte de pigmentare, cuperoza si chiar celulita.
  • tenul matur; Acesta este un subiect complex si va fi dezbatut in mai multe etape. In esenta, trebuie sa inveti despre imbatranirea cronologica, modificarile aparute o data cu varsta si factorii ce favorizeaza imbatranirea prematura
  • fototipurile pielii.
cursuri dermato-cosmetica

La ce te ajuta cursurile cu notiuni din dermato-cosmetica?

Pentru a fi o cosmeticiana de succes trebuie sa intelegi pielea, cel mai mare organ al corpului. Este domeniul nostru de activitate, pe care ne dorim sa il mentinem cat mai sanatos si mai frumos. Aceste cursuri de dermato-cosmetica te ajuta sa intelegi cum apar anumite afectiuni, cauzele lor si simptomele.

Astfel, vei sti ce tratamente sau proceduri sa realizezi pentru a le rezolva. In plus, vei intelege principiile de functionare ale unor aparate si cat sunt ele de eficiente in afectiunile carora se adreseaza.

Aici intra atat aparatele pentru tratamente faciale, cat si cele pentru terapii de remodelare corporala. Practic, vei invata cum sa alcatuiesti scheme de tratament in functie de tipul de ten sau de gradul celulitei si sa ii oferi cele mai bune solutii clientei.

Cu ajutorul acestor cusuri de dermato-cosmetica, intelegi cat de eficiente sunt produsele cosmetice. Mai exact, cum trebuie sa fie ele constituite pentru a fi mai eficiente si cum sa penetrezi ingredientele in profunzimea pielii. Atentie! Tratamentul cosmetic nu se incheie in cabinet. O cosmeticiana buna stabileste scheme de tratament si pentru acasa. Doar intelegand aceste aspecte ce tin de dermato-cosmetica poti sa le explici si clientelor pasii unui tratament care li se potriveste.

Notiunile dermato-cosmetice, de ajutor si pentru viitoarele make-up artiste

Nu doar cosmeticienelor le sunt de ajutor aceste cursuri de dermato-cosmetica. Si viitoarele make-up artiste trebuie sa aiba cunostinte despre piele si afectiunile ei. Cu cat pielea este mai sanatoasa, cu atat machiajul va arata mai bine si va rezista mai mult. De asemenea, daca pielea are anumite probleme, trebuie sa stii cum sa le ascunzi si ce fel de machiaj i se potriveste.

De exemplu, in functie de tipul de piele, alegi fondul de ten, produsele de conturing si chiar tipul de fard. In plus, O cosmeticiana cu cunostinte de make-up poate sa isi mareasca numarul de cliente si sa ofere acest serviciu in cabinetul de cosmetica.

Cursuri make-up Bucuresti

Salarii mai bune si oportunitati de angajare in strainatate

Toate aceste aspecte pe care le inveti la cursurile de dermato-cosmetica te ajuta sa devii un bun profesionist. Unul care poate castiga foarte bine. De exemplu, absolvind acest curs, poti obtine, ca incepator, un salariu de pana la 2500 de lei. Pe masura ce capeti experienta si iti maresti portofoliul de cliente, poti castiga pana la 5000 de lei pe luna.

In plus, fiind foarte complex si invatand sa realizezi foarte multe proceduri, poti sa te angajezi foarte usor in strainatate. In tarile din Uniunea Europeana, cosmeticienele nu sunt la fel de bine pregatite ca cele din Romania, iar anumite proceduri pe care noi le realizam fara probleme sunt foarte cautate in afara.

Asadar, ai toate motivele sa alegi un astfel de curs, pentru a investi intr-o cariera de succes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest