Etapele unui curs de cosmetica cu calificare in domeniu

curs HIFU Ravescu (Medium)

Cosmetica este un domeniu care iti poate aduce foarte multe satisfactii, profesionale si financiare, daca este realizata corect. Pentru asta, este important sa urmezi un curs de cosmetica cu calificare acreditat de Ministerele Muncii si Educatiei. Pentru ca am primit mai multe intrebari legate de acest subiect, vorbim astazi despre etapele unui astfel de curs.

Alegerea unui curs de cosmetica pentru calificare in domeniu

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca ai ales un curs de calificare in cosmetica acreditat de Autoritatea Nationala pentru Calificari. Atentie, nu trebuie sa fie un curs de absolvire! Trebuie sa te asiguri ca, la final, vei obtine un certificat de calificare in baza caruia poti profesa legal, dupa ce ai facut un numar de 1080 de ore de teorie si practica. In baza acestuia, poti sa urmezi si alte cursuri de specializare destinate cosmeticienelor si te poti angaja in orice tara din Uniunea Europeana. De asemenea, este importanta si frecventa. Cat de mult mergi la scoala, cate ore de practica si cate de teorie sunt incluse in programa. Asigura-te si de calitatea formatorilor! Sa aiba experienta, atat in cosmetica, cat si ca traineri. Si nu in ultimul rand, ai grija ca scoala sa fie dotata cu produse profesionale si aparatura de ultima generatie.

Inscrierea la curs

Dupa ce ai decis ce curs de cosmetica cu diploma de calificare alegi, urmeaza inscrierea. Indicat este sa mergi la sediul scolii sa faci asta, ocazie cu care cunosti si echipa cu care vei interactiona. Astfel, poti pune toate intrebarile pe care le ai, vezi sediul si iti stabilesti si traseul pe care il vei face zilnic. Pentru inscriere ai nevoie de toate actele necesare si taxa de inscriere, iar acolo vei completa un contract de formare profesionala.

Structura cursului de cosmetica

In mod normal, un curs de cosmetica cu calificare este structurat in trei parti sau module. Primul este cel in care se studiaza notiunile generale din cosmetica si inveti tratamentele faciale de baza. Tot atunci inveti cum sa il personalizezi, in functie de necesitatile tenului clientei, sa realizezi proceduri precum epilatul, pensatul, vopsitul genelor si sprancenelor. De asemenea, primesti notiuni despre anatomia si fiziologia pielii, tipuri de ten si diferite afectiuni, chimia produselor, marketing si chiar machiaj.

Al doilea modul se adreseaza tratamentelor avansate, destinate rezolvarii unor probleme ale pielii. In plus, inveti sa realizezi proceduri mai avansate, de ultima generatie. Printre acestea: oxigen hiperbaric, masti plastice si gipsate, microdermabraziune, ultrasunete, radiofrecventa, HIFU sau IPL.

Al treilea modul este destinat intelegerii celulitei si terapiilor anticelulitice realizate cu ajutorul produselor sau al aparatelor corporale.

Examenul de calificare

In cadrul acestui curs de cosmetica cu calificare se sustin 2 examene. Unul dupa primul modul si este alcatuit din 2 probe, una teoretica si una practica. Examenul se sustine cu o comisie ministeriala si ulterior se elibereaza un certificat de absolvire de initiere in cosmetica. Dupa modulele 2 si 3 se sustine cel de-al doilea examen, tot cu 2 probe, tot cu comisie ministeriala. La finalul acestuia se elibereaza un certificat de calificare pentru meseria de cosmetician. Ambele certificate se elibereaza la cateva saptamani dupa examen, de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari, si sunt valabile international.

Meseria de cosmetician este una dinamica, in care apar tot timpul produse noi, ingrediente inovative, procedee si terapii noi si aparate de ultima generatie. Este o provocare continua care te obliga la perfectionare si permanenta instruire. Daca urmezi cursul potrivit si ai grija sa mergi mereu la specializare, vei avea clienti multi si fideli, care iti vor aprecia pregatirea.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest