Igiena in cosmetica: ce inveti la cursul de calificare si ce nu ai voie sa faci

Curs cosmetica igiena

Igiena impecabila la locul de munca este obligatorie pentru o cosmeticiana. Si nu doar in vremuri ca cele de acum, in care ne confruntam cu o pandemie. O cosmeticiana trebuie sa invete si sa respecte notiunile de igiena inca de la primul contact cu aceasta meserie. In cadrul unui curs cosmetica igiena trebuie abordata si aprofundata. Aplicarea normelor igienico-sanitare este o competenta pe care o dobandeste o cosmeticiana in urma absolvirii cursului de calificare. Despre igiena in cosmetica, in articolul de astazi, cu Daniela Blenovici, trainer Scoala De Cosmetica dr. Manuela Ravescu.

Igiena exemplara, prima regula a cosmeticii

Fiecare cosmeticiana trebuie sa stie cum sa isi mentina spatiul de lucru curat. Mai exact, ce sa faca inainte si dupa fiecare clienta pentru a-si igieniza cabinetul, dar si la inceputul sau finalul zilei de lucru. In cadrul cursului de cosmetica premium, se invata toti pasii si modalitatile de igienizare conform normelor de igiena.

Igiena in cosmetica se refera la 3 aspecte:

  • igienizarea locului de munca;
  • igienizarea instrumentarului;
  • igiena mainilor.
Digi24: Masuri de siguranta in cabinetul de cosmetica

In ceea ce priveste igiena instrumentarului, in acest domeniu nu se folosesc foarte multe instrumente refolosibile. Insa, cele care exista, precum penseta sau forfecuta, trebuie igienizate corespunzator, dupa fiecare utilizare, conform normelor stabilite de Ministerul Sanatatii. De asemenea, exista foarte multe aparate ce sunt utilizate in tratamentele cosmetice si care trebuie dezinfectate prin metode speciale.

Mentionez ca fiecare domeniu ce presupune infrumusetare – cosmetica, manichiura, coafor, frizerie – se supune unor norme sanitare specifice.
Dar, pe langa aparate, mainile cosmeticienei sunt cele care intra cel mai mult in contact cu pielea clientei. Asadar, trebuie sa stim cum sa ne spalam si sa ne dezinfectam corect, ori de cate ori este cazul, sa evitam purtarea bijuteriilor si sa ne mentinem unghiile taiate scurt.

Bineinteles, la un curs de cosmetica se invata ca igiena nu se refera doar la aceste aspecte generale, ci trebuie mentinuta in intregul salon si respectata la nivelul fiecarui individ.

reguli dezinfectare
Dr. Manuela Ravescu, fondatorul Scolii de Cosmetica

Curs cosmetica – igiena, ce inveti

Cursantele noastre invata din a doua zi de curs sa poarte o uniforma speciala si incaltaminte adecvata. Este prima regula pentru o cosmeticiana. Apoi, invata cateva reguli generale, pe care le aprofundam zilnic, in cadrul cursurilor practice. Acestea sunt:

  • sa lucreze cu parul prins;
  • sa utilizeze cat mai multe materiale de unica folosinta;
  • sa lucreze cu substante biocide aprobate de Ministerul Sanatatii;
  • cum sa foloseasca aparatele de sterilizare.
Igiena cosmetica
sursa: freepik.com

Un curs de cosmetica complex include notiuni de igiena. Insa cosmeticienele sunt obligate sa urmeze un curs separat in acest sens, in mod periodic, o data la 3 ani, iar cunostintele si modul de aplicare se verifica in cadrul unui control.

Consider ca in contextul actual este imperativ sa aplicam toate masurile specifice domeniului, ba chiar sa le suplimentam pentru siguranta noastra si a clientilor.

Vrei sa inveti si tu sa cum sa respecti si sa aplici corect normele si regulile de igiena in cosmetica? Te asteptam la cel mai bun curs de cosmetica, oferit de Scoala de Cosmetica dr. Manuela Ravescu.

[ninja_forms id=2]
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest