Cursurile de cosmetica de 3 luni: la ce sa fii atenta atunci cand le alegi

curs cosmetica 3 luni

Un curs cosmetica de 3 luni pare o alegere buna: inveti rapid o meserie de viitor, cu potentiale avantaje financiare. La prima vedere, este exact ceea ce ai nevoie. Multe dintre cursantele noastre sunt interesate de un curs de cosmetica rapid, care sa le ofere informatii si suficienta practica astfel incat sa poata profesa imediat. Cele doua conditii – repede si bun – sunt insa incompatibile. Daniela Blenovici, trainerul Scolii de Cosmetica dr. Manuela Ravescu explica la ce trebuie sa fii atenta atunci cand alegi un curs pe o perioada scurta.

Curs cosmetica de 3 luni, inceputul unei cariere de succes

O cosmeticiana trebuie sa stie toate notiunile necesare pentru a putea practica meseria in salon, pe cliente. In primele trei luni ale unui curs de cosmetica poti sa inveti doar notiunile de baza. Mai exact, cosmetica clasica, cum sa realizezi un tratament basic, sa epilezi si sa pensezi. Cu o conditie: sa mergi zilnic la curs.

Vorbim despre un domeniu complex si intr-o continua dezvoltare. Un curs cosmetica de 3 luni nu va fi suficient. Cu siguranta nu te va ajuta sa te diferentiezi de celelalte cosmeticiene. In urmatoarele 3 luni ale cursului de cosmetica, inveti sa realizezi terapii avansate si sa folosesti aparate de ultima generatie.

Daniela Blenovici - curs cosmetica 3 luni
Daniela Blenovici, formator Scoala de Cosmetica dr. Manuela Ravescu

Cat de mult conteaza diploma

Sunt constienta ca exista si persoane care cred ca doar diploma este importanta. Insa va contrazic! Informatia este cea mai importanta si informatia, implicit educatia, costa cel mai mult. Nu o sa iti spuna diploma de pe perete ce tip de ten are clienta sau cum sa folosesti aparatul “x”. Nici nu o sa raspunda intrebarilor clientei tale. Tu o vei face, pe baza informatiilor primite la curs. Asigura-te ca le detii!

Daniela Blenovici, formator Scoala de Cosmetica dr. Manuela Ravescu

Daca ne raportam strict la diploma, in urma unui curs cosmetica de 3 luni, ti se va elibera doar un certificat de absolvire, de maximum 360 de ore. Pe acesta este mentionat ca ai absolvit o parte de INITIERE in cosmetica.

Pentru a primi un certificat de calificare, trebuie sa te inscrii la un curs de 6 luni, acreditat. Acesta iti acorda statutul de cosmetician si este valabil si in alte tari. Detalii despre certificatul de calificare si despre cum iti dai seama daca ai ales cursurile care te vor ajuta sa fii o buna cosmeticiana, citesti aici.

Curs Cosmetica Pemium

Pretul unui curs de cosmetica

Daca ne orientam in functie de pret si ne gandim ca un curs de cosmetica de 3 luni este mai ieftin decat unul de 6 luni, realizam ca este o falsa economie.

Vom fi nevoite sa participam la alte cursuri de specializare pentru a invata tot ce nu am invatat in cursul de 3 luni. Si, cel mai important pentru a obtine certificatul de calificare. Adica cel in baza caruia te poti angaja intr-un salon de cosmetica. Deci, vom investi iar timp si bani si cel mai probabil totul ne va costa mult mai mult decat un curs de cosmetica de 6 luni.

Curs cosmetica 6 luni
Analiza tipului de ten

Mai multe despre acest subiect poti sa citesti si in articolul “10 intrebari pe care trebuie sa le puna o viitoare cosmeticiana”. Iti recomand sa profiti si de disponibilitatea cursurilor teoretice in mediul online.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest