Pareri despre cursuri de cosmetica? 10 intrebari pe care trebuie sa le puna o viitoare cosmeticiana

curs epilare ceara unica (Medium)

Daca esti pe cale de a te inscrie la o scoala de cosmetica si nu stii ce sa alegi, nu este suficient sa cauti pe Google “cursuri de cosmetica pareri”. Ci trebuie sa afli raspunsul ferm la cateva intrebari esentiale. Iata care sunt acestea!

Scoala este acreditata?

Daca scoala la care vrei sa te inscrii nu este acreditata de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari, diploma eliberata la sfarsit nu iti va fi de mare folos. Nu te vei putea angaja cu forme legale, deci nu vei putea practica meseria de cosmetician. Asigura-te ca pe site-ul scolii se specifica acest lucru! Sau mergi la sediul scolii si intreaba persoana care se ocupa de inscrieri. Este un criteriu obligatoriu pentru a iti face o parere despre anumite cursuri de cosmetica.

Cursuri de cosmetica pareri: ce tip de certificat ti se va elibera?

Daca scoala este acreditata, este foarte important sa intrebi daca la final ti se va elibera un certificat de absolvire sau de calificare. Despre diferenta dintre cele 2 am mai scris aici. Nu uita ca doar certificatul de calificare iti ofera statutul de cosmetician. Il poti folosi pentru angajare atat in tara, cat si in UE. Acesta iti confera acces si la alte cursuri de specializare adresate cosmeticienelor. Daca cursul se finalizeaza cu certificat de absolvire trebuie sa fii constienta ca formarea ta nu se va incheia atunci, ci ca va trebui sa mai participi si la alte cursuri pentru a-ti dobandi calificarea.

Cursuri cosmetica pareri

Cat conteaza vechimea scolii sau renumele acesteia?

Este o intrebare importanta daca vrei sa iti faci o parere despre anumite cursuri de cosmetica. O scoala cu experienta in formare profesionala este clar un loc in care vei avea parte de o educatie de calitate. O scoala isi capata renumele prin toate generatiile de cursante care au fost multumite de educatia primita, care au oferit servicii de calitate si au fost solicitate pentru angajare. Poti avea oportunitati de angajare cand pleci la drum cu diploma unei scoli renumite.

Scoala de Cosmetica Beauty One a primit recent premiul pentru cea mai buna scoala de Cosmetica din Romania, acordat in cadrul Galei Cosmobeauty Awards.

Va multumim pentru incredere!

Care este echipa de formatori?

Da, ideal este sa fie o echipa. Poti invata meserie si de la o singura persoana, dar cu cat ai mai multi formatori, cu atat vei avea mai multe de invatat. Educatia si experienta persoanelor care te vor educa este foarte importanta. Poti sa fii foarte bun in ceea ce faci, dar sa nu poti sa ii faci si pe altii sa inteleaga. Unul din avantajele scolii noastre este ca echipa de formatori se asigura ca ai inteles corect informatia, ca ai invatat-o si ca te vei folosi de ea. Un formator bun trebuie sa intruneasca foarte multe calitati, nu doar sa fie bun in meseria sa de baza.

Cursuri de cosmetica pareri: care este durata cursului?

Un curs de calificare se poate desfasura pe o durata de minimum 6 luni. Daca durata este mai mica, acesta trebuie sa fie un indiciu clar ca nu se va finaliza cu certificat de calificare. Meseria de cosmetician, la cat de complexa este, nu poate fi invatata in 2-3 luni sau mai putin. Daca este un curs scurt, probabil totul va fi tratat cu superficialitate.

Cursuri cosmetica

Care este programul?

Daca ma inscriu la un curs de 6 luni, dar merg o data pe saptamana sau de 2 ori pe saptamana, 1-2 ore, oare cat voi reusi sa invat? Oare cata informatie vor reusi sa imi transmita formatorii in acest timp? Cred ca stiti singure raspunsul si aici. Vom accentua, insa, si obligativitatea prezentei la curs. Programul trebuie respectat pentru ca doar asa vei putea asimila partea teoretica si practica.

Care este programa cursului?

Acesta trebuie sa respecte standardul ocupational pentru meseria de cosmetician. Adica sa iti asigure dobandirea tuturor competentelor necesare practicarii meseriei de cosmetician. In acelasi timp, trebuie sa respecte si cerintele pietei, adica sa fie de actualitate, sa poti invata si tehnicile noi. Alege un curs cu o programa cat mai complexa, nu doar cu informatii de baza. Am intalnit persoane care credeau ca este suficient sa invete sa faca un tratament de baza si credeau ca vor invata restul mai tarziu, pe client. Complet gresit, spun eu. Un curs trebuie sa te pregateasca pentru diferitele situatii pe care le poti intalni in salon. Invatarea se face, in primul rand la scoala, apoi capeti si experienta profesionala in salon si dobandesti dexteritate si mai multa incredere in tine. Este important sa inveti si din greseli, dar nu poti face asta pe cliente. In plus, in salon nu va fi nimeni sa te corecteze, asa cum este formatorul in scoala.

Care sunt dotarile scolii?

Este un alt subiect care se ridica pe forumuri, atunci cand vorbim despre “cursuri de cosmetica pareri”. Mai exact, ce ti se pune la dispozitie. Scoala trebuie sa asigure materialele necesare desfasurarii partii practice. Adica produse profesionale de calitate, aparatura clasica si de ultima generatie, astfel incat fiecare curs sa iti poate fi exemplificat.

Curs cosmetica faciala

Cat costa cursul?

Desi este printre cele mai des intalnite intrebari, am pastrat-o la sfarsit pentru ca nu este cea mai importanta. Mai exact, in pret nu se va reflecta mereu calitatea cursului. Este important sa stim daca putem face aceasta investitie in educatia noastra, daca ne permitem financiar, dar nu trebuie sa fie criteriul esential de alegere a scolii. Un pret corect al unui curs de calificare ce indeplineste criteriile mentionate mai sus va fi unul ridicat. Acesta se reflecta, insa, in investitia scolii in formatori experientati, in asigurarea unui cadru potrivit invatarii, cu toate cele necesare. Produsele profesionale, consumabilele, aparatura de ultima generatie, vor ridica costul unui curs la aproximativ 1000 euro. Un pret ce poate fi achitat in rate, deci devine astfel mai accesibil. Va recomand sa nu faceti compromisuri, mai ales financiare, atunci cand vine vorba despre educatia voastra. Un pret mic ar trebui sa va ridice semne de intrebare. Si chiar si un cost de aproximativ 1000 euro pentru un curs de calificare in cosmetica este un pret mic comparativ cu alte tari. In afara, se platesc cateva mii sau zeci de mii de euro, desi nivelul de educatie este mai scazut.

Cursuri de cosmetica pareri: in cat timp imi scot investitia?

Raspunsul variaza in functie de scoala pe care ai absolvit-o. Daca alegi o scoala care iti va asigura o pregatire completa si complexa, cu siguranta iti va fi mai usor sa te angajezi si sa atragi clienti. Astfel, poti sa iti recuperezi investitia in scoala in aproximativ 2-3 luni.

Fiind vorba de alegerea unei meserii ce iti asigura viitorul, sfatul meu este sa nu te grabesti in luarea unei decizii. Studiaza ofertele scolilor pentru a iti face o idee despre “cursuri de cosmetica pareri”. Alege, astfel, cea mai buna scoala, care indeplineste criteriile tale de selectie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest