Curs rapid de cosmetica? Cat de repede poti sa profesezi.

Sala de practica

Legislatia este foarte clara in acest domeniu. Pentru a putea profesa, ai nevoie de un numar minimum de ore de teorie si de practica, facute intr-o scoala acreditata, la finalul careia obtii un CERTIFICAT DE CALIFICARE. Asta inseamna un examen autorizat si o diploma care sa certifice ca ai urmat cursurile. Doar asa poti profesa legal.


In ceea ce priveste legea, aspectele sunt clare si le poti consulta AICI, unde iti aratam exact cat dureaza un curs cosmetica acreditat si cum arata certificatul de calificare ce iti da dreptul de a profesa. Daca aici nu incape loc de “negociere”, in ceea ce priveste alegerea celui mai bun curs de cosmetica, totul depinde de tine.

De ce sa alegi cu atentie cursurile

Meseria implica multa responsabilitate. Lucram pe pielea clientelor noastre, pielea fiind cel mai mare organ al corpului omenesc. Le imbunatatim aspectul fizic, foarte important in zilele noastre, deci trebuie sa fim bine pregatite si informate pentru a obtine rezultatele dorite. Asadar, trebuie sa fii foarte atenta la cateva aspecte atunci cand alegi scoala de cosmetica in care te vei forma profesional.

Scoala de Cosmetica si Machiaj Beauty One este sigura din Romania coordonata de un medic dermatolog, dr. Manuela Ravescu. Iti explicam aici care sunt cunostintele din dermatologie care te vor face sa fii diferita de alte cosmeticiene, sa ai recomandari mai bune si rezultate cu care sa te mandresti.

Un curs rapid de cosmetica nu asigura teorie si practica

Potrivit legii, cursul de cosmetica are o parte teoretica si una practica. Nu inveti doar teorie, ci exersezi alaturi de traineri profesionisti, cu experienta, cum sa pui in practica toate cunostintele dobandite in timpul orelor de predare intensiva. Pe langa informatie, conteaza si alte elemente pe care le primesti in pretul cursului. Aici ne referim la:

  • consumabile
  • produse profesionale
  • aparatura de ultima generatie

In procesul de invatare sunt esentiale materialele didactice oferite elevelor. O scoala de cosmetica buna pune la dispozitia cursantilor, pentru partea practica, materiale de calitate, produse profesionale de calitate si aparatura de ultima generatie. Cursantul nu trebuie sa aduca nimic de acasa. Nici nu trebuie sa se intrebe, odata ajuns intr-un cabinet de cosmetica “Asta cum se face?”. Sigur ca poti urma cursuri de specializare, iar noi te incurajam sa faci asta constant, insa nu pentru a invata procedure uzuale. O scoala de cosmetica buna te va pregati pentru cele mai folosite tehnici dintr-un cabinet de cosmetica. Iti va expune transparent costurile si competentele. Tu vei stii sigur, de la inceput, ce anume vei putea sa faci dupa ce ai trecut examenul.

Unde se tine cel mai bun curs de cosmetica

Nu ma refer aici la distanta fata de casa. Sunt de parere ca daca iti doresti ceva, esti dispus sa mergi si pana la capatul celalalt al pamantului pentru a-l obtine. Ma refer la spatiul in care se desfasoara cursurile, spatiu care ar trebui sa fie destinat exclusiv cursurilor, in care sa existe foarte multa lumina naturala, bine aerisit, un spatiu curat, bine ingrijit, in care sa iti faca placere sa inveti in cele 6 luni de curs. In niciun caz, intr-un demisol intunecat sau intr-o camaruta de cosmetica dintr-un salon.

Daniela Blenovici, formator

 

 

 

 

Echipa de formatori in cosmetica

Este important modul in care ti se transmite informatia, deci si cine o transmite. Alege o scoala de cosmetica cu formatori de incredere, cu experienta profesionala, atat in cosmetica, cat si in formare. Alege o scoala cu o echipa complexa pentru ca astfel poti invata de la fiecare. Iti poti alege chiar un mentor care sa te ghideze in demersul tau. In plus, poate fi cineva care sa iti ofere suport chiar si dupa absolvirea cursurilor.

In incheiere, o sa raspund si la intrebarea “Cat de importanta este scoala de cosmetica pe care o aleg?”. Este cel mai important pas pe care il faci la inceputul carierei de cosmetician. Un start bun iti va asigura si un traseu de succes, cu rezultate bune. Gandeste-te bine inainte sa alegi carei scoli ii dedici timpul si banii tai, pe cine lasi sa te ghideze in demersul tau. Scoala nu trebuie facuta doar ca sa primesti o diploma! Trebuie sa o faci ca sa ai o baza solida, care sa te pregatesca pentru viitoarea meserie.

Acorda-ti respectul pe care il meriti si fa o alegere corecta pentru tine si viitorul tau!

Cabinet cosmetica
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest