Tratament cosmetic profesional lunar: de ce este necesar

de ce sa mergi la cosmeticiana

Cine nu adora tratamentele faciale? Te bucuri de cateva clipe de rasfat doar pentru tine, in care te relaxezi si uiti de griji, iar tenul tau primeste atentia de care are nevoie pentru a straluci de sanatate. Si totusi, cateodata se intampla sa treaca luni bune pana sa ajungi din nou la terapie. De ce este indicat un tratament cosmetic profesional lunar? Raspunsul il primim de la Dr. Manuela Ravescu, medic dermatolog.

Pentru ca tenul nostru sa arate impecabil si sa fie sanatos, nu trebuie sa treaca mai mult de o luna de la ultimul tratament cosmetic. Daca tenul nu are probleme deosebite si are nevoie doar de ingrijiri de intretinere, care se vor adapta in functie de starea tenului, de varsta persoanei, anotimp si tolerabilitatea la anumite produse, este suficient un tratament cosmetic profesional facial pe luna.

Tratament cosmetic profesional pentru tenul cu probleme

Daca exista probleme specifice, de exemplu acnee, defecte de pigmentare, un ten matur care a fost neglijat, atunci se vor face sedinte frecvente la inceput. Vorbim despre o data la doua saptamani, pana la reglarea starii tenului si apoi se va recurge la sedinte lunare.

Ingrijirea la domiciliu, in continuarea unui tratament cosmetic profesional

Foarte importante sunt si ingrijirile la domiciliu. In afara ritualului zilnic de curatare, hidratare, protectie antisolara si suplimentare cu antioxidanti, saptamanal iti poti face acasa un mini tratament. Pentru asta, ai nevoie de un produs de exfoliere, o masca si un ser, toate adaptate tipului tau de ten.

Vizita lunara la cabinetul de cosmetica

Primul motiv este dat de beneficiile curatarii porilor prin extractii, care nu se pot face decat la salon, si de beneficiile exfolierii.

Nu incerca sa iti cureti singura acasa punctele negre, punctele de grasime sau cosurile!

Nu vei reusi decat sa iti traumatizezi pielea, care va ramane cu urme. De asemenea, nu vei reusi sa realizezi o curatare completa a porilor, ceea ce va duce la aparitia inflamatiilor locale sau chiar a suprainfectiilor. Explicatia este ca toate produsele de curatare la domiciliu vor elibera porii doar superficial. Curatarea in profunzime se poate realiza doar printr-o tehnica buna, realizata de o cosmeticiana pregatita.

Exfolierile care preced si urmeaza extractiile au mai multe efecte:

  • curata in continuare;
  • stimuleaza regenerarea;
  • cresc permeabilitatea pielii.

Astfel, toate produsele vor patrunde mai usor in profunzimea pielii. In plus, extractiile se fac pe tenul pregatit cu produse speciale, urmate de dezinfectie cu produse create in acest scop. Sunt ingrijiri profesionale realizate cu produse care sunt intotdeauna mai puternice decat cele din comert, mai variate si mai orientate spre rezolvarea unui tip de problema.

tratament cosmetic lunar

Al doilea motiv pentru care recomandam tratamentele lunare este ca poti privi momentul ca pe o relaxare sau un rasfat, o recompensa, o iesire din cotidian. Un tratament cosmetic profesional de calitate si corect nu trebuie sa insemne neaparat un efort financiar. Da, produsele de calitate si care dau rezultate sunt costisitoare, manopera unui personal bine pregatit costa. Daca salonul isi alcatuieste pretul corect, este un mic rasfat pe care ni-l putem permite lunar.

Sfatul nostru este sa cauti o esteticiana recomandata de alte persoane. Dupa ce ai gasit acest profesionist, nu o inlocui cu altele, caci ea cunoaste bine starea tenului tau si va sti sa adapteze ingrijirile in functie de aceasta! Asadar, nu face rabat de la aceste momente si acorda-ti, macar o data pe luna, acest rasfat binemeritat!

Vrei sa inveti sa realizezi un tratament profesional cosmetic corect? Executat cu cele mai bune si moderne tehnici? Incepe acum o cariera in cosmetica sau perfectioneaza-te la Scoala de Cosmetica Dr. Manuela Ravescu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest