Cursuri de specializare pentru cosmeticiene: de ce ai nevoie de ele si cum alegi cea mai buna scoala

cursuri de specializare pentru cosmeticiene

Sa fii cosmetician inseamna sa ai una dintre meseriile in care tot timpul apare o terapie sau o tehnica noua, gata sa raspunda din ce in ce mai bine si mai repede necesitatilor clientilor. Este motivul pentru care dezvoltarea profesionala continua trebuie sa fie una din preocuparile principale ale oricarei cosmeticiene moderne. Dezvoltarea profesionala se poate face prin mai multe mijloace: participarea la cursuri de specializare, la seminarii, workshop-uri, targuri, plus abonarea la articole sau reviste de specialitate. Despre cum sa alegi cele mai bune cursuri de specializare pentru cosmeticiene, discutam in acest articol.

Este foarte important ce sursa alegi pentru a fi sigura ca te informezi cat mai corect. De exemplu, prin participarea la un curs de specializare, trebuie sa te asiguri ca beneficiezi si de partea practica, nu doar de teorie. Astfel, inveti fiecare procedura noua sub supravegherea unui specialist. Cursurile sunt mereu un cumul de informatii pe care specialistul le-a dobandit prin experienta sa.

Daniela Blenovici - curs cosmetica 3 luni
Daniela Blenovici – formator Scoala De Cosmetica Dr. Manuela Ravescu

Daniela Blenovici, formator Scoala De Cosmetica Dr. Manuela Ravescu, iti spune care sunt cele 5 reguli de aur, pe care le inveti doar la cursuri de specializare pentru cosmeticiene.

1. Doar daca intelegi problema, poti gasi solutii!

Exista mai multe tipuri de ten, fiecare cu necesitati si particularitati diferite. Pentru a oferi cele mai bune tratamente, trebuie sa intelegi ce a dus la dezvoltarea lor. Trebuie sa privesti problema din toate unghiurile sale.

Paleta larga de cursuri de specializare pentru cosmeticiene oferite de Scoala de Cosmetica Dr. Manuela Ravescu te ajuta sa intelegi cauzele aparitiei deshidratarii, acneei, defectelor de pigmentare, celulitei, dar si etapele imbatranirii, cu modificarile aparute. Astfel, e foarte simplu si logic sa ii oferim pielii exact ce ii trebuie sau ii lipseste. Aflam ce este recomandat, dar si ce trebuie evitat pentru a nu inrautati conditia. Foarte usor, nu?

2. Fiecare clienta merita un tratament personalizat!

Tratamentele trebuie personalizate in functie de tipul de ten si de necesitati, pentru a avea cele mai bune rezultate. Nu putem face tuturor clientelor acelasi tratament, pentru ca nu suntem la fel. Nici nu putem sa repetam la infinit acelasi tratament unei cliente, pentru ca necesitatile pielii se schimba. De asemenea, dupa un diagnostic corect, trebuie sa stim cum sa aplicam scheme de tratament personalizate. Cum? Te invatam la curs, prin prezentarea mai multor terapii pentru fiecare tip de ten in parte.

curs specializare cosmetica

3. Fii la curent cu noutatile din domeniu – cursuri de specializare pentru cosmeticiene

Fiecare produs sau procedura nou aparuta iti poate fi de folos atunci cand vrei sa gasesti solutii pentru problemele clientelor tale. Produsele, tehnicile, dar si aparatele sunt mereu imbunatatite si dezvoltate pentru a oferi cele mai bune rezultate. Daca esti la curent cu noutatile si participi la cursuri de specializare pentru cosmeticiene, vei starni mereu interesul clientelor tale. Astfel, le vei demonstra ca esti mereu preocupata de intretinerea frumusetii lor.

4. Realizeaza corect procedurile pentru a maximiza rezultatele.

Nu este suficient sa ai la indemana aparatura de ultima generatie, trebuie sa stii si cum o sa o folosești la capacitatea ei maxima. Doar asa vei avea cele mai bune rezultate. Doar la cursuri de specializare pentru cosmeticiene vei intalni traineri care iti vor explica modul corect de utilizare, indicatiile, deci carui tip de clienta i se potrivește, cat si contraindicatiile. Astfel, poti descoperi daca in portofoliul tau de cliente exista persoane carora procedura le-ar fi potrivita si poti decide daca merita investitia in aparatul respectiv.

curs terapii ten cosmetica

5. Educa-te pe tine ca sa ii poti educa pe altii!

Daca tu esti bine informata si intelegi care sunt problemele cu care se confrunta clientele tale, le poti informa si pe ele. La ce te ajuta asta? Clientele vor intelege si vor fi de acord cu modul de abordare al tratamentelor, vor intelege necesitatea revenirii la tratamente. Astfel, le vei fideliza mai usor, vor fi de acord sa isi faca proceduri suplimentare, daca le explici cum le ajuta acestea si vor intelege cat timp este necesar pana la observarea rezultatelor.

Doar daca esti informata, le poti prezenta toate solutiile pe care le ai la indemana, cu ce frecventa trebuie realizate si cum trebuie sa continue ingrijirea la domiciliu. Acestea sunt doar cateva dintre secretele meseriei pe care le poti afla doar daca participi la cursuri de specializare pentru cosmeticiene.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest