Estetica generala: initierea in meseria de cosmetician

peeling Ravescu curs (Medium)

Calificarea in meseria de cosmetician presupune o pregatire temeinica si structurata in mai multe etape. Prima parte si cea mai importanta este cea de cosmetica faciala si epilat sau estetica generala. Vedem in articolul de astazi de ce este important ca aceste notiuni sa fie explicate pe larg si cu ce te ajuta ca viitoare cosmeticiana.

De ce Estetica Generala?

Pentru ca acest modul cuprinde toate notiunile de baza sau de initiere pe care trebuie sa le cunoasca o cosmeticiana. Atat in ceea ce priveste tratamentele cosmetice, aparatele, pensatul si epilatul, cat si notiuni de anatomie sau administrative.

Predare curs cosmetica

Prima parte a modului I

Prima zi de curs de estetica generala este dedicata meseriei de cosmetician. Le explicam cursantelor ce presupune aceasta meserie, care trebuie sa fie relatia cu clientul, dar si cu colegii. Vorbim si despre eticheta sau ce inseamna sa fii un profesionist desavarsit, cat de important este sa se dezvolte profesional si dupa absolvirea cursului de calificare si care sunt oportunitatile de angajare sau de afaceri dupa finalizarea cursului.

A doua zi este destinata normelor de protectia muncii si igienico-sanitare care trebuie intelese si aplicate temeinic in acest domeniu. Pentru ca multe cursante isi doresc si o afacere proprie, le explicam si cum se administreaza un cabinet de cosmetica. Din a treia zi, elevele invata deja pasii tratamentului cosmetic de baza sau de intretinere. Fiecare pas cuprinde o parte teoretica, demonstratie practica realizata de trainer, urmata de partea practica desfasurata de cursante sub supraveghere. In acelasi mod invata si:

  • Demachierea
  • Tonifierea
  • Analiza tipului de ten
  • Pregatirea tenului pentru extractii prin metoda clasica sau moderna
  • Extractiile
  • Concentratele active
  • Masajul facial
  • Mastile
  • Cremele faciale
Curs de pensat

Fiecare pas din cadrul modulului de estetica generala este personalizat in functie de necesitatile pielii. Cursantele sunt sa aleaga singure produsele, in baza cunostintelor acumulate, si sa realizeze scheme personalizate. Sunt rugate apoi sa isi aduca si cate un model pe care sa exerseze pasii invatati. Astfel, repeta ce au invatat, vad mai multe tipuri de piele si exerseaza si relatia cu clientul.

A doua parte a modulului I

In primul modul invata si pensatul: cum se realizeaza corect, cum se masoara sprancenele, cum se stabileste forma sprancenelor. De asemenea, invata si vopsirea sprancenelor si genelor si epilarea cu ceara. Si in cazul acestor lectii, cursantele au parte de teorie, demonstratie, practica si exersarea pe modele.

O alta lectie importanta a modulului de estetica generala este anatomia si fiziologia pielii. Le ajutam sa cunoasca si sa inteleaga organul cutanat pentru a intelege si procedurile pe care le realizeaza. Apoi, invatam despre chimia produsului pentru a descifra usor listele de ingrediente active de pe produsele cosmetice, de ce au fost formulate in acest fel si care este efectul lor.

In modulul de estetica generala sunt invatate si aparatele de baza din cosmetica clasica si cateva notiuni de machiaj. Am inclus recent si un curs de marketing si management in estetica. Acestea au rolul sa le ajute sa inteleaga cum se pot promova si administra o afacere de succes.

Curs de epilat

Examen si testari

Pentru ca noi credem ca cea mai buna forma de invatare a unei meseri este invatarea zilnica si deoarece elevele primesc o cantitate foarte mare de informatii pe parcursul celor 3 luni, ele sunt evaluate in fiecare zi, inainte de a realiza partea practica. De asemenea, sunt evaluate si periodic prin teste scrise sub forma de grile sau sinteza. Astfel, ne asiguram constant ca ele au dobandit si au inteles lectiile predate.

La finalul celor 3 luni, exista o perioada de recapitulare si apoi elevele sustin primul examen cu o comisie ministeriala. In urma acestuia, li se elibereaza si primul certificat, cel de absolvire a acestui modul. Absolvirea acestuia este obligatorie pentru a putea participa la celelalte 2 module de cosmetica avansata.

Practica pensat

Cat de pregatita este o cursanta care a absolvit modulul de estetica generala?

Dupa parcurgerea modulului de estetica generala, eleva este deja initiata in cosmetica. Poate realiza tratamente de intretinere personalizate, pensat, vopsit gene si sprancene, dar si epilat. Asadar, cele mai solicitate servicii in cabinetele de cosmetica. Atentie! Diploma obtinuta in aceasta etapa nu este suficienta pentru a practica meseria in mod legal. Detalii, aici.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest