16 mai

Peeling-ul chimic – cum poti face mai mult rau decat bine daca nu il aplici corect

Peeling-ul chimic – cum poti face mai mult rau decat bine daca nu il aplici corect

Peeling-ul chimic este o procedura de lezare partiala si controlata a pielii, cu ajutorul substantelor chimice, care va genera exfolierea. Peeling-ul chimic este o „arma” foarte eficienta in tratarea diverselor afectiuni ale pielii, dar doar daca se afla in mainile cui trebuie! Experienta si pregatirea esteticianului care realizeaza peeling-ul chimic sunt foarte importante, deoarece aceasta procedura prezinta multiple riscuri si complicatii.

Daca procedura nu este efectuata corect sau substantele chimice nu sunt alese in functie de indicatia pentru care se realizeaza peeling-ul, atunci lezarea pielii nu va fi atat de controlata pe cat ne dorim, iar arsura produsa poate fi mai profunda, timpul de vindecare al pielii va fi automat extins si exista chiar posibilitatea de aparitie a defectelor de pigmentare. De asemenea, pot aparea reactii alergice, infectii, crapaturi sau herpesuri pe care doar un tehnician bine pregătit le poate gestiona.

Procedura are si contraindicatii foarte important de luat in seama atunci cand alegem tipul de peeling – mai superficial sau mai profund – si mai ales atunci cand alegem daca este potrivit pentru clienta noastra.

peeling chimic

Eficacitatea peeling-ului si scaderea riscului de aparitie a complicatiilor depinde si de indicatiile post-procedura. Clienta trebuie sa fie bine informata de catre persoana care ii realizeaza peeling-ul chimic, trebuie sa inteleaga evolutia post-procedura, adica modificarile normale la care sa se astepte in urmatoarea perioada, si trebuie sa respecte intocmai protocolul de  ingrijire. Astfel, cand paraseste cabinetul, sa stie clar ce trebuie sa faca si ce nu are voie sa faca.

aplicare corecta peeling chimic

In functie de profunzimea peeling-ului, pielea va necesita un timp de refacere in care este exclus sa fie expusa la radiatii UV, motiv pentru care procedura se realizeaza doar in sezonul rece, iar clienta nu are voie sa aplice anumite produse care ar sensibiliza tenul si mai mult. In plus, aceasta trebuie sa fie informata sa evite scarpinarea, frecarea sau smulgerea cojilor care se formeaza in procesul de exfoliere, pentru a evita aparitia petelor sau cicatricilor.

In concluzie, pentru a te asigura ca oferi clientelor tale cele mai bune tratamente, invata de la profesionisti desavarsiti.

Te asteptam la curs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *